Vă invităm la o… „Seară culturală Informaţia Harghitei” | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Cultură » Vă invităm la o… „Seară culturală Informaţia Harghitei”
Vă invităm la o… „Seară culturală Informaţia Harghitei”
De la stânga la dreapta: Andreea Retegan, Alexandra Sătnoianu, Iuliana Gheorghe, Corina Gheorghe. Andreea Macuc, cea din dreapta, completează varianta de 5 a formaţiei, cu percuţie

Vă invităm la o… „Seară culturală Informaţia Harghitei”

Ziarul Informaţia Harghitei, prin Fundaţia „Adevărul Harghitei”, vă invită sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 19:30, la Cinematograful din Miercurea-Ciuc, la o seară culturală alături de un cvartet de corzi, de un poet şi de o expoziţie de pictură cu vânzare.

Ionel Simota nu mai are nevoie de prezentare în rândul harghitenilor. După ce anul trecut a publicat volumul de poezii „Capitol cu îngeri dintr-un volum COLECTIV”, în această vară, în deschiderea Festivalului „Carte şi muzică”, organizat de Asociaţia Culturală „Libris” Braşov, a primit premiul „Cartea anului – 2016” din partea Filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România.

Anul acesta a apărut un nou volum de poezii semnat de Ionel Simota. Este vorba de „Lecţii cu fluturi”, carte cu care poetul a fost în perioada 30 august – 3 septembrie la Târgul Internaţional de Carte Chişinău 2017.

După ce ne vom delecta cu câteva dintre poeziile lui Ionel Simota, veţi fi invitaţi la muzică. Cvartetul de corzi Quart’Elle string quartet, din Bucureşti, este compus din: Alexandra Sătnoianu (originară din Brăila, a studiat vioara la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti); Andreea Retegan (este cea care în cadrul cvartetului cântă la violă; născută în Bistriţa, acum locuieşte în Bucureşti, unde lucrează ca editor de partituri la Editura Muzicală Grafoart); Iuliana Gheorghe (s-a născut în Constanţa, unde a urmat Liceul de Arte; acum lucrează la Editura Muzicală Grafoart şi cântă la violoncel); Corina Gheorghe (originară din Constanţa, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” şi apoi cele ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, instrumentul folosit de ea fiind vioara).

Quart’Elle string quartet are un repertoriu variat ce cuprinde muzică clasică, caffe-concert, jazz, muzică de film şi rock. A realizat prelucrări ale unor piese celebre, dintre care amintim: New York, New YorkFrank Sinatra; Latin SetP. Martin; Kaiser WaltzJohann Strauss; Eine Kleine NachtmusikW.A. Mozart; Can’t Take My Eyes Out of YouFrankie Valli and The 4 Seasons. De asemenea, a avut colaborări şi cu câteva formaţii româneşti, dintre care amintim Holograf, Poesis, Tiarra sau cu chitaristul Cristi Gram (fost component al formaţiilor Talisman, Phoenix, Pasărea Rock).

Finalul evenimentului va fi rezervat picturii. La o poveste, alături de un pahar de bere oferit de Heineken, vă invităm să admiraţi tablourile unei doctoriţe. Născută în Miercurea-Ciuc, Ioana Teslovan Cioba s-a apucat de pictură de mai puţin de doi ani. Pictează în special în ulei şi îi place să creeze peisaje, dar încearcă şi alte tehnici, fiind încă în căutarea stilului personal. În cadrul evenimentului Seară culturală „Informaţia Harghitei”, ea va expune pentru prima dată.

∗∗∗

Organizatorul evenimentului este Fundaţia „Adevărul Harghitei” şi ziarul „Informaţia Harghitei”. Partenerii sunt Primăria şi Consiliul local Miercurea-Ciuc, Restaurantul San Gennaro. Seară culturală „Informaţia Harghitei” este un eveniment susţinut de Heineken.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.