Va fi reabilitat drumul judeţean între Jolotca şi Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Societate » Va fi reabilitat drumul judeţean între Jolotca şi Borsec
Va fi reabilitat drumul judeţean între Jolotca şi Borsec

Va fi reabilitat drumul judeţean între Jolotca şi Borsec

Drumul judeţean 128, dintre Jolotca şi Borsec, va fi reabilitat de Consiliul Judeţean Harghita. În acest sens se elaborează un nou plan, pentru care a fost semnat contractul în data de 10 iunie, la Jolotca.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a declarat că planul anterior a fost incomplet şi astfel nu a putut fi depusă nici o cerere pentru finanţarea din fonduri UE.

„Drumul va fi renovat în trei etape: cele două secţiuni deja asfaltate, care anterior au fost renovate de consiliul judeţean, şi secţiunea intermediară, care nu are încă asfalt. Sunt încrezător în acest plan, care se aşteaptă să fie finalizat până la sfârşitul anului, şi astfel, anul viitor vom putea solicita fonduri pentru construirea drumului. Pe această nouă secţiune de drum putem ajunge la Borsec, la viitorul centru wellness, scurtându-se calea dinspre zona Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc sau Covasna” a precizat Borboly Csaba.

Puskás Elemér, primarul comunei Ditrău a adăugat că speră într-o licitaţie reuşită cât mai curând posibil, astfel încât Jolotca, una dintre cele mai frumoase aşezări din Bazinul Gheorgheni, să aibă asfalt până la Borsec, ceea ce reprezintă o oportunitate şi pentru dezvoltarea turismului.

Renovarea drumului va fi împărţită în trei loturi: Borsec, pe o porţiune de 2,5 kilometri, porţiunea de drum ce leagă Jolotca de drumul european 578 – şi porţiunea de drum neasfaltată dintre Jolotca şi Borsec.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.