Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Uşoară creştere a numărului unităţilor de învăţământ în scenariul 2, comparativ cu săptămâna trecută | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Învățământ » Uşoară creştere a numărului unităţilor de învăţământ în scenariul 2, comparativ cu săptămâna trecută
Uşoară creştere a numărului unităţilor de învăţământ în scenariul 2, comparativ cu săptămâna trecută

Uşoară creştere a numărului unităţilor de învăţământ în scenariul 2, comparativ cu săptămâna trecută

Un număr de 56 instituţii de învăţământ, dintre cele 423 din judeţul Harghita, funcţionează săptămâna aceasta cu aplicarea scenariului 2, stabilit de autorităţi pe fondul pandemiei de coronavirus, ceea ce reprezintă o creştere comparativ cu săptămâna anterioară, când măsura a fost valabilă în cazul a 41 de astfel de unităţi.

Conform ultimei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita, în scenariul 2 funcţionează în această săptămână instituţiile de învăţământ din Gheorgheni, Băile Tuşnad, Topliţa, Brădeşti, Ciumani, Sărmaş şi Voşlăbeni, ceea ce înseamnă participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, elevii din celelalte clase sau ani de studii urmând să ia parte la cursuri în sistem online.

Celelalte 366 de unităţi de învăţământ din judeţ aplică scenariul 1, ceea ce implică participarea zilnică la cursuri a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea normelor de protecţie. Nici o unitate de învăţământ nu funcţionează cu aplicarea scenariului 3, dar la Liceul Tehnologic „Venczel József” din Miercurea Ciuc cursurile se vor desfăşura şi în continuare în sistem online întrucât clădirea instituţiei se află în reabilitare.

Hotărârea privind aprobarea scenariilor propuse de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de către Direcţia de Sănătate Publică a fost adoptată în şedinţa extraordinară de vinerea trecută a CJSU Harghita.

Rata infectărilor este în continuare scăzută în judeţ

Din ultimele date făcute publice ieri după-amiază de Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita rezultă că pe parcursul a 24 de ore au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul persoanelor testate pozitiv de la începutul pandemiei ridicându-se astfel la 6.106. Ieri nu a fost anunţat nici un caz nou de deces asociat infecţiei cu coronavirus, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa rămânând la 272.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni sunt internaţi 62 de pacienţi cu COVID-19, iar în izolare în locuinţă se află 126 de persoane, alte 468 fiind în carantină la domiciliu. Rata îmbolnăvirilor se menţine scăzută în judeţ, incidenţa numărului de cazuri fiind de 0,54 la mia de locuitori. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.