Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Szép Róbert, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Szép Róbert, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor
Szép Róbert, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Szép Róbert, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică şi Resurse Montane Miercurea Ciuc din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, Szép Róbert, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Szép Róbert este de profesie inginer geolog, este absolvent al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi doctor în domeniul Mine, Petrol şi Gaze. Este şef lucrări din 2011 la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, din 2017 fiind conducător de doctorat al Şcolii Doctorale de Chimie a Universităţii din Pécs, Ungaria, iar din 2018 este cercetător ştiinţific gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului.

Din iulie 2019 este directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cinegetică şi Resurse Montane Miercurea Ciuc din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”.

În perioada 2014-2019 a fost comisar general adjunct şi comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, fiind responsabil pentru Direcţia Generală pentru Controlul Poluării, Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate. Din 2012 până în 2014, a fost şef serviciu Monitorizare şi Laboratoare din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi comisar-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.