Ursoaică rănită şi periculoasă, în pădurea dintre Odorheiu Secuiesc şi Feliceni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Societate » Ursoaică rănită şi periculoasă, în pădurea dintre Odorheiu Secuiesc şi Feliceni
Ursoaică rănită şi periculoasă, în pădurea dintre Odorheiu Secuiesc şi Feliceni

Ursoaică rănită şi periculoasă, în pădurea dintre Odorheiu Secuiesc şi Feliceni

Oamenii sunt atenţionaţi să evite zona respectivă

Conducerea Poliţiei Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc a făcut, ieri, un apel către cetăţeni să evite pădurea comunei Feliceni, după ce o ursoaică a fost accidentată de un autoturism şi s-a refugiat în zona respectivă, nefiind găsită de vânători.

Ursoaica a fost accidentată luni seara, între municipiul Odorheiu Secuiesc şi comuna Feliceni. „Atragem atenţia locuitorilor municipiului ca, pentru siguranţa proprie, să evite zona amintită mai sus, până în momentul în care asociaţia vânătorilor reuşeşte să rezolve problema”, a transmis conducerea Poliţiei Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc.

Directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Târnava Mare, din Odorheiu Secuiesc, Mărmureanu-Bíró Leonárd, a declarat, pentru Agerpres, că încă din zorii zilei de marţi s-a pornit în căutarea ursoaicei, care are, se pare, doi pui, dar aceasta nu a fost încă găsită.

Întrucât este rănită, ursoaica este foarte periculoasă şi poate ataca în orice moment, iar după ce va fi găsită se va lua cea mai bună decizie pentru a nu-i pune în pericol pe cetăţeni. Directorul AVPS Târnava Mare a mai spus că în momentul de faţă nu are cine să emită autorizaţie de împuşcare din partea Ministerului Mediului, până nu va fi învestit noul guvern.

Directorul Agenţiei de Protecţia Mediului Harghita, Domokos László, a confirmat că nu are cine să semneze autorizaţia de derogare pentru extragerea ursoaicei, întrucât funcţia de ministru al Mediului nu este ocupată.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.