Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Urşii şi-au reînceput vizitele în zonele locuite:Aseară, două apeluri sesizau prezenţa unor urşi în Voşlăbeni, respectiv în zona Odorhei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate »
Urşii şi-au reînceput vizitele în zonele locuite:
Aseară, două apeluri sesizau prezenţa unor urşi în Voşlăbeni, respectiv în zona Odorhei
<h5><i>Urşii şi-au reînceput vizitele în zonele locuite:</i></h5>Aseară, două apeluri sesizau prezenţa unor urşi în Voşlăbeni, respectiv în zona Odorhei

Urşii şi-au reînceput vizitele în zonele locuite:
Aseară, două apeluri sesizau prezenţa unor urşi în Voşlăbeni, respectiv în zona Odorhei

Odată cu trecerea sezonului rece, urşii au ieşit din bârlog şi se îndreaptă din nou spre zonele locuite de oameni. Aseară, două apeluri la 112 sesizau prezenţa acestora în curţile din Voşlăbeni, dar şi la Bile Szejke, de lângă Odorheiu Secuiesc.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, primul apel a fost dat aproape la ora 23:00, o femeie din Voşlăbeni spunând că în curtea casei sale şi-a făcut apariţia un urs, care a trecut de gardul împrejmuitor, dărâmându-l.

La faţa locului au fost direcţionate două echipaje de ordine publică formate din jandarmi şi poliţişti, care au reuşit să îndepărteze ursul în pădurea din apropiere. Echipajele au rămas în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine.

Al doilea apel a fost efectuate în jurul orei 23:19, un bărbat sesizând prezenţa unei ursoaice cu pui în curtea sa din Băile Szejke. În zonă a fost trimisă o patrulă de ordine publică formată din poliţişti.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, în ambele cazuri au fost transmise şi mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru sesizarea populaţiei din zonă. De asemenea, pe lângă echipele de siguranţă publică, în cele două localităţi au fost trimise şi câte un echipaj SMURD.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.