Urșii au vizitat din nou orașul Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Sănătatea » Urșii au vizitat din nou orașul Miercurea Ciuc
Urșii au vizitat din nou orașul Miercurea Ciuc

Urșii au vizitat din nou orașul Miercurea Ciuc

Un urs rănit se află pe malul apei, în apropierea stațiunii Băile Tușnad

Miercuri seara, în jurul orei 23:30, locuitorii din Miercurea Ciuc au semnalat prezența unor urși la marginea cartierului Spicului, în zona blocului de garsoniere aflat peste drum de locul unde se dorește construirea unui mall. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, plt. adj, șef Gheorghe Suciu, preciza că jandarmii care au ajuns la fața locului au observat prezența a doi urși, dar din cauza întunericului nu s-a putut constata dacă era vorba de o femelă și un pui sau doar doi pui. În cele din urmă, în jurul orei 1:00, urșii au părăsit orașul.

Gheorghe Suciu spunea că după jumătate de ceas, în jurul orei 1:30, un alt apel semnala prezența unei ursoaice cu doi pui în curtea unei case de pe strada Apor din Băile Tușnad.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate incidente în nici unul dintre cazuri.

Apoi, dimineață, în jurul orei 6:40, tot prin 112, paznicul campingului din Băile Tușnad anunța că în apă se află un urs rănit. La sosirea jandarmilor, la fața locului era și Albert Tibor, primarul orașului. Ulterior, au fost sesizați și Szep Robert – comisar şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Petres Sándor – subprefectul județului Harghita și reprezentanții asociației de vânătoare.

Potrivit sursei citate, ursul se află la distanță considerabilă de zona locuită a stațiunii, iar până în prezent nu s-a putut interveni pentru preluarea animalului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.