Festivalul de Zbor cu Parapanta The Raven | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Sport » Festivalul de Zbor cu Parapanta The Raven
Festivalul de Zbor cu Parapanta The Raven

Festivalul de Zbor cu Parapanta The Raven

În jur 250 de pasionaţi de parapantism sunt aşteptaţi în weekend la Tulgheş

În acest sfârşit de săptămână, în nordul judeţului va avea loc cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de Zbor cu Parapanta The Raven.

Bogdan Oprea, vicepreşedintele Clubului The Raven, cel care organizează evenimentul, spunea că la Tulgheş sunt aşteptaţi în jur 250 de pasionaţi ai zborului, dintre care 100 vor fi parapantişti ce vor veni din întreaga ţară.

Tabăra de bază va fi amplasată la pensiunea Malvimend, Tulgheş, iar zona de zbor va fi pe Vârful Higheş.

Cunoscut pentru acţiunile de ecologizare realizate în acest an pe raza localităţilor Borsec şi Corbu, clubul de parapantism nu va rata ocazia, iar sâmbătă va face o nouă campanie de colectare de deşeuri de plastic pe Râul Bistricioara. Acţiunea va începe la ora 08:00, iar la ea sunt aşteptaţi toţi ce-şi doresc un mediu mai curat.

Bogdan Oprea mai spunea că în cadrul festivalului se află în plan două concursuri, din care, în funcţie de vreme, se va desfăşura doar unul. De distanţă liberă şi un alt concurs de distanţă, pe un traseu impus, prin acestea dorindu-se dezvoltarea zonei de zbor. Traseul impus se va desfăşura pe o distanţă de peste 120 de km: Vf. Higheş – Ceahlău – Bălan (Hăşmaşul Mare) – Topliţa – Călimani – Tulgheş.

Tot în cadrul festivalului de parapantism, pentru cei care vor să încerce un zbor cu parapanta, se vor face zboruri în tandem.

Festivalul de Zbor cu Parapanta The Raven este organizat în perioada 31 august – 2 septembrie, de Clubul Sportiv The Raven, în colaborare cu Primăriile Tulgheş şi Corbu. (LIVIU CÂMPEAN)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.