Urmările furtunii de miercuri, în Miercurea-Ciuc: a fost avariat acoperișul bazinului de înot, o coloană de la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice a căzut, au fost doborâți de vânt mai mulți copaci | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Urmările furtunii de miercuri, în Miercurea-Ciuc: a fost avariat acoperișul bazinului de înot, o coloană de la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice a căzut, au fost doborâți de vânt mai mulți copaci
Urmările furtunii de miercuri, în Miercurea-Ciuc: a fost avariat acoperișul bazinului de înot, o coloană de la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice a căzut, au fost doborâți de vânt mai mulți copaci

Urmările furtunii de miercuri, în Miercurea-Ciuc: a fost avariat acoperișul bazinului de înot, o coloană de la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice a căzut, au fost doborâți de vânt mai mulți copaci

Fenomenele meteorologice din cursul zilei de miercuri a lăsat urmări vizibile și în Miercurea-Ciuc. Într-o postare pe pagina de Facebook, Korodi Attila, primarul municipiului, preciza că o porțiune de 7 metri din acoperișul bazinului de înot a fost smulsă de furtună. O coloană decorativă de la Monumentul Ostaşilor Armatei Sovietice a fost pusă la pământ, aceasta urmând să fie ridicată în cursul zilei de joi de către angajații primăriei.

De asemenea, 7 copaci au fost smulși de vântul puternic.

Pentru rezolvarea problemelor au intervenit atât reprezentanții unei firme specializate, în cazul acoperișului, cât și de la Eco Csik, în cazul copacilor căzuți.

Potrivit Agerpres, edilul preciza că reparațiile la bazinul de înot vor fi suportate de către asigurator, clădirea fiind asigurată.

La nivelul județului, ISU Harghita precizează că circulația feroviară a fost întreruptă între Izvoru Mureșului și Voșlăbeni din cauza arborilor căzuți atât pe liniile de tensiune, cât și pe calea ferată. Au fost afectate 6 trenuri Regio și Interregio care circulă pe acea porțiune.

Pe parcursul întreruperii circulației feroviare, pasagerii trenurilor au fost preluați cu mijloace.

Deoarece au afectate și liniile de tensiune, circulația feroviară a fost reluată cu locomotive diesel.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Detașamentelor Odorheiu Secuiesc, Miercurea-Ciuc și Gheorgheni au fost nevoiți să intervină în municipiile amintite anterior, precum și în zona Liban, comuna Suseni pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil/autoturisme/conductă de gaz/fire de electricitate, precum și pentru stingerea a două incendii, la case de locuit din comuna Șimonești și municipiul Miercurea-Ciuc (strada Plopilor), ambele cauzate de trăsnet.

Pompierii civili din cadrul SVSU din zona Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil/autoturisme.

.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.