Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad nu va avea loc nici în acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » (Inter)Național » Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad nu va avea loc nici în acest an
Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad nu va avea loc nici în acest an

Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad nu va avea loc nici în acest an

Premierul ungar Viktor Orbán nu va avea şansa să rostească nici în acest an un discurs la Băile Tuşnad, având în vedere faptul că organizatorii Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti „Tusványos” au anunţat că manifestarea programată iniţial pentru perioada 20-25 iulie nu va avea loc.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a evenimentului, organizatorii precizează că erau încrezători că anul acesta nu va trece luna iulie fără „Tusványos”, dar sănătatea şi siguranţa sunt mai importante decât orice. „De aceea şi chiar dacă cu tristeţe am fost nevoiţi să luăm decizia conform căreia în 2021 localitatea Băile Tuşnad nu va fi zgomotoasă din cauza noastră”, se arată în postarea de pe Facebook. Organizatorii au menţionat că au încredere că manifestarea va putea să se desfăşoare la Băile Tuşnad anul viitor, în perioada 19-24 iulie.

Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad nu a fost organizată nici în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, dar în anii anteriori a fost prezent aproape de fiecare dată şi premierul „iliberal” al Ungariei, alături de mai mulţi membri ai partidului său Fidesz. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.