Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Universitatea de Vară de Muzică Veche îşi deschide din nou porţile! | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Cultură » Universitatea de Vară de Muzică Veche îşi deschide din nou porţile!
Universitatea de Vară de Muzică Veche îşi deschide din nou porţile!

Universitatea de Vară de Muzică Veche îşi deschide din nou porţile!

Organizatorii Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc revin cu veşti bune: după un an de absenţă, Universitatea de Vară de Muzică Veche continuă. Evenimentul a fost amânat anul trecut din cauza restricţiilor epidemiologice, dar ediţia a XIII-a va fi organizată cu siguranţă între 11 şi 16 iulie 2021.

Universitatea de Vară îşi întâmpină studenţii vechi şi noi cu mai puţine cursuri de măiestrie decât în anii precedenţi şi va fi organizată în conformitate cu reglementările epidemiologice în vigoare. Printre cursurile de măiestrie se numără: orgă – Ursula Philippi; flaut, flaut drept – Ignác Filip; canto – Rebeka Ádám; vioară barocă – Piroska Vitárius; clavecin, clavicord – Erich Türk şi viola da gamba şi violone – István Csata.

Organizatorii asigură traducere în cadrul cursurilor, în funcţie de necesităţi.

La cursuri se pot înscrie participanţi care au împlinit vârsta de 10 ani şi au experienţă muzicală anterioară în domeniul respectiv. Taxa de participare la Universitatea de Vară de Muzică Veche este: pentru studenţii activi – 250 lei/persoană/curs; pentru studenţii pasivi, care participă numai în calitate de observatori – 50 lei/persoană/curs; pentru elevii şi profesorii Liceului de Artă „István Nagy” (partener al proiectului) – 100 lei/persoană/curs. Numărul locurilor este limitat, acestea urmând să fie ocupate în ordinea aplicării.

Taxa de curs poate fi achitată în lei, înainte de curs (la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita, B-dul Timişoarei, nr. 4, Miercurea Ciuc), sau la locul de desfăşurare al Universităţii de Vară, Colegiul Naţional „Márton Áron” (Miercurea Ciuc, str. Márton Áron, nr. 80).

Taxa de curs NU INCLUDE cazare şi masă, acestea fiind suportate de către cursanţi.

Puteţi aplica la oricare dintre cursurile de măiestrie până luni, 21 iunie,prin completarea următorului formular de participare: https://forms.gle/rSdt75hUbsCDsDW58.

Pentru mai multe informaţii: putem fi contactaţi la adresa de e-mail: nyariegyetem@regizene.ro, la numărul de telefon: +40/266/37.20.44 sau personal, la sediul Centrului Cultural Judeţean Harghita din Miercurea Ciuc.

Pagina oficială a Festivalului de Muzică Veche Miercurea Ciuc şi a Universităţii de Vară de Muzică Veche este: www.regizene.ro.

Organizatori: Asociaţia Cultura Nostra, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita.

Coorganizator: Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

Parteneri: Colegiul Naţional „Márton Áron” şi Liceul de Artă „Nagy István”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.