Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Undă verde pentru reabilitarea campusului școlar al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Învățământ » Undă verde pentru reabilitarea campusului școlar al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Toplița
Undă verde pentru reabilitarea campusului școlar al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Toplița

Undă verde pentru reabilitarea campusului școlar al Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, Toplița

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat, în această săptămână, ordinul pentru această investiție

Sebastian Buzilă, membru PNL în cadrul Consiliului Local Toplița, preciza că, ieri, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat ordinul pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea campusului școlar al  Liceului Teoretic „O.C. Taslăuanu”. Odată cu aceasta, se dă undă verde pentru investiția de peste 17,6 milioane de lei, din care contribuția municipiului Toplița este de 230.860, diferența fiind asigurată prin Compania Națională de Investiții.

Sebastian Buzilă spunea că lucrările vor viza reabilitarea internatului, finalizarea mansardei, recompartimentarea şi amenajarea unui număr de 6 locuinţe de serviciu pentru personalul didactic, reabilitarea sălii şi terenului de sport, amenajarea curţii interioare a liceului.

„Una dintre școlile fanion ale județului, Liceul Teoretic O.C Tăslăuanu din Toplița, era practic un șantier nefinalizat încă din anul 2008, când a fost cuprins în programul de reabilitare/construcţie campusuri şcolare, finanţat  de Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, dar lucrările au fost întrerupte din cauza lipsei de finanțare. De atunci s-au depus cereri de finanțare, dar problemele juridice, tehnice sau de altă natură au împiedicat obținerea finanțării.

Alături de Augustin Ioan, un toplițean plecat din zonă, dar care nu a uitat de unde a plecat, am depus proiectul pentru reabilitarea campusului la Compania Națională de Investiții, unde a fost aprobat anul trecut atât de companie, cât și de Ministerul Dezvoltării, dar datorită schimbării legii de funcționare a CNI s-a reluat procedura de aprobare, ordinul semnat marți de ministru fiind ultima etapă a procesului de aprobare”, a spus Sebastian Buzilă.

Acesta a ținut să le mulțumească pentru sprijinul acordat ministrului Cseke Attila, vicepreședintelui Consiliului Județean Harghita Barti Tihamér și membrilor Consiliului Tehnico-Economic de Avizare al Ministerului Dezvoltării care, spunea consilierul local, „au înțeles importanța reabilitării Liceului O.C. Taslăuanu. Au pus umărul serios pentru acest proiect: Augustin Ioan, Dan și Mirela Petruț”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.