Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Apel al Instituției Prefectului Județul Harghita privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sănătate » Apel al Instituției Prefectului Județul Harghita privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2
Apel al Instituției Prefectului Județul Harghita privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Apel al Instituției Prefectului Județul Harghita privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Instituția Prefectului Județul Harghita a lansat un apel către populația județului privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2, precizând că „numai un comportament responsabil din partea tuturor, prin vaccinare și prin respectarea măsurilor de distanțare fizică și de igienă stabilite de către specialiști, poate crea premisele pentru revenirea mai repede la o viață normală”. Instituția Prefectului a făcut un apel și către agenții economici de pe raza județului să solicite Direcției de Sănătate Publică Harghita vaccinarea personalului propriu la punctele de lucru unde își desfășoară activitatea.

Potrivit autorităților, în prezent, în județ sunt deschise pentru imunizarea populației generale împotriva coronavirusului 14 centre de vaccinare în 10 unități administrativ-teritoriale, respective în Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița, Borsec, Vlăhița, Cristuru Secuiesc, Bălan, Corund și Remetea. În 11 astfel de centre imunizarea se efectuează cu vaccinul Pfizer, în două cu cel produs de AstraZeneca, iar într-un centru se administrează serul de la Moderna.

Până la începutul acestei săptămâni, în Harghita au fost vaccinate cu ambele doze peste 30.700 de persoane, iar alte aproximativ 18.800 au primit, deocamdată, doar prima doză. De la începutul campaniei de imunizare și până în prezent au fost raportate doar 17 reacții adverse post-vaccinale, fără a fi înregistrate cazuri severe. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.