În Miercurea-Ciuc:Undă verde pentru mai multe propuneri venite din partea populaţiei în cadrul proiectului bugetării participative | Informația Harghitei - jurnal independent În Miercurea-Ciuc:Undă verde pentru mai multe propuneri venite din partea populaţiei în cadrul proiectului bugetării participative | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate »
În Miercurea-Ciuc:
Undă verde pentru mai multe propuneri venite din partea populaţiei în cadrul proiectului bugetării participative
<h5><i>În Miercurea-Ciuc:</i></h5>Undă verde pentru mai multe propuneri venite din partea populaţiei în cadrul proiectului bugetării participative

În Miercurea-Ciuc:
Undă verde pentru mai multe propuneri venite din partea populaţiei în cadrul proiectului bugetării participative

Autorităţile locale din Miercurea-Ciuc vor finanţa cu un sfert de milion de lei, implementarea mai multor propuneri venite din partea populaţiei, în cadrul proiectului de buget participativ lansat recent pentru prima dată în municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, şi-a exprimat, ieri, bucuria că ideea lansării proiectului de buget participativ a fost îmbrăţişată şi de reprezentanţii consiliului local şi le-a mulţumit tuturor celor care au prezentat propuneri sau au participat la evaluarea acestora.

Korodi Attila a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că iniţial au fost primite 61 de propuneri, însă după ce au fost analizate şi s-a ţinut cont de mai multe criterii, cum ar fi, de pildă, să nu fie vorba despre proiecte similare, să nu se depăşească suma de 100.000 de lei alocabilă pentru fiecare în parte, să poată fi implementate prin proceduri administrative de către Primăria Miercurea-Ciuc sau să nu vizeze elemente în legătură cu care există deja proiecte ale administraţiei locale aflate în diferite faze de derulare, lista a fost restrânsă la 7 propuneri.

Acesta a precizat că propunerile au ajuns în faţa unei comisii de specialitate pentru a fi evaluate, dar una dintre acestea se referea la menţinerea calităţii şi aspectului izvoarelor din oraş. Având în vedere faptul că lucrări de reamenajare în acest sens au fost deja efectuate de către primărie, de pildă la izvorul de la Şumuleu-Ciuc, s-a decis să rămână 6 proiecte care să fie finanţate. „Avem 6 proiecte care se finanţează, 6 proiecte frumoase şi se vede că ideea de a implica oamenii, de a aduce ideile mai aproape de deciziile publice s-a dovedit viabilă. Avem 6 proiecte frumoase care vor îmbunătăţi peisajul urban şi vor oferi câteva soluţii pentru familii de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut. Este o experienţă care ne încurajează să repetăm şi anul viitor, să lansăm din nou un buget participativ. Efectiv, din experienţa anului acesta vedem că aceste proiecte vor fi permanente, vor dura mai mulţi ani de zile, pentru că, de exemplu, acum deciziile se vor contura în proceduri administrative, de achiziţii publice. Anul viitor deciziile privind proiectele vor fi luate, din nou, undeva în vară şi permanent va fi o forfotă şi vor fi din ce în ce mai multe puncte din oraş care vor arăta mult mai bine, care vor fi plăcute ochiului şi care vor reprezenta până la urmă rezultatul propunerilor primite”, a afirmat Korodi Attila.

Unul dintre cele 6 proiecte care vor beneficia de finanţare se referă la amenajarea unei „grădini muzicale comunitare”, prin crearea de spaţii în care copiii cu dizabilităţi să se poată juca împreună cu copiii fără dizabilităţi, oferind în acelaşi timp oportunităţi de divertisment pentru mai multe vârste, de exemplu, părinţi-copii, copii-părinţi, bunici-nepoţi sau pensionari, care să poată folosi facilităţile împreună.

Al doilea proiect vizează extinderea locului de joacă din parcul central al oraşului, iar al treilea amenajarea unei spaţiu pentru cei care îşi plimbă câinii. Al patrulea proiect care va primi finanţare se referă la amenajarea unui teren de joacă pe strada Ghioceilor şi vor fi alocate fonduri şi pentru amplasarea unui suport pentru biciclete pe strada Bradului, nr. 9/A. Totodată, a primit undă verde şi un proiect privind extinderea parcului „Calisthenics” de lângă Sala Sporturilor din Miercurea-Ciuc, unde se doreşte achiziţionarea de structuri metalice şi fixarea acestora cu ajutorul betonului, potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Miercurea-Ciuc.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.