Un nou incendiu în Tulgheș în decurs de șase zile | Informația Harghitei - jurnal independent Un nou incendiu în Tulgheș în decurs de șase zile | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Un nou incendiu în Tulgheș în decurs de șase zile
Un nou incendiu în Tulgheș în decurs de șase zile
Sursa foto: ISU „Oltul” Harghita

Un nou incendiu în Tulgheș în decurs de șase zile

În această seară, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incendiu în comuna Tulgheș.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, au fost cuprinse de flăcări o casă de locuit, grajdul și bucătăria de vară din gospodăria respectivă.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, fiind alertate și serviciile voluntare din Tulgheș, Corbu și Borsec. Ulterior, în sprijin s-a deplasat și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița,  cu o autospecială de stingere.

Potrivit sursei citate, la sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la casa de locuit și la anexele din imediata apropiere, pe o suprafață de circa 200 mp. De asemenea, o femeie prezenta un atac de panică, iar un bărbat avea arsuri ușoare la față și membrele superioare. Acesta din urmă a fost asistat de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital. În sprijinul femeii a fost solicitat un echipaj de ambulanță din Borsec.

În timpul intervenției, pompierii au evacuat și 3 butelii de aragaz din bucătăria de vară.

La sfârșitul săptămânii trecute, tot în Tulgheș, în urma unui incendiu cauzat de un scurtcircuit, au ars 12 garaje și bunurile aflate în interiorul acestora, un autoturism, cauciucuri depozitate, aparat de sudură, peste 30 de geamuri termopane și o ușă de la blocurile din imediata apropiere, pagubele materiale ridicându-se la aproximativ 100.000 de lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.