Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un gând către eroii căzuţi la datorie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Un gând către eroii căzuţi la datorie
Un gând către eroii căzuţi la datorie

Un gând către eroii căzuţi la datorie

În această perioadă, pe lângă bucuria sărbătorilor de iarnă, ne aducem aminte de cei care au căzut la datorie şi care s-au jertfit la Revoluţia din 1989 pentru libertatea de astăzi.

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost comemoraţi poliţiştii martiri care au căzut la datorie. Sunt 7 eroi care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării funcţiei: plt. maj. Magyari Carol (1974), slt. Cheuchişan Liviu-Teofil, slt. Dănăilă Gabi, slt. Ferencz Emeric, plt. maj. Szekely Gavril-Atila (toţi în 1989), slt. Căprioară Marian (1993) şi plt. Botaş Ioan (1996).

La Monumentul Eroilor Poliţiei Române Căzuţi la Datorie în judeţul Harghita a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor 7 poliţişti, după care reprezentanţi ai unor instituţii din oraş au depus coroane de flori.

În memoria acestora, pe monument stă scris: „Suflete sunt şi s-au jertfit cândva, trecând cum trece floarea într-o vreme, prin noi, lumina lor, va lăcrima, nu s-au temut de moarte, nu s-or teme…”.

Astăzi, de la ora 10:00, la monumentul ridicat în cimitirul de pe strada Leliceni din Miercurea Ciuc va avea loc un moment similar în amintirea eroului Müller Antal László. Acesta a fost ucis, la doar 18 ani, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, în timpul evenimentelor din Braşov, în timp ce efectua stagiul militar.

Nici eroii Marinel Cotfas, din Subcetate, şi Lőrincz Ioan Raimund, din Gălăuţaş, ambii căzuţi în timpul Revoluţiei din  1989, nu vor fi uitaţi, ceremonii de comemorare fiind organizate şi în cele două comune.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.