Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un agent de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc s-a împuşcat cu arma din dotare | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Un agent de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc s-a împuşcat cu arma din dotare
Un agent de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc s-a împuşcat cu arma din dotare

Un agent de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc s-a împuşcat cu arma din dotare

Un agent în vârstă de 36 ani, de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc, a decedat după ce s-a împuşcat în cap cu arma din dotare, la puţin timp după ce s-a prezentat la serviciu, colegii săi susţinând că nu a avut un comportament deosebit înainte să recurgă la acest gest.
Evenimentul s-a produs în cursul zilei de luni, dar a fost făcut public abia marţi, când Biroul de presă al Penitenciarului Miercurea-Ciuc a confirmat cele întâmplate.
„Agentul de penitenciar s-a prezentat la serviciu dimineaţa, la ora 07:00, a intrat să execute serviciul în postul de pază, pe perimetrul locului de deţinere şi, în jurul orei 07:25, s-au auzit împuşcături şi s-a constatat că s-a împuşcat în cap. Agentul este încadrat la unitatea noastră de 14 ani, până în prezent nu a prezentat probleme deosebite şi nici la evaluări periodice psihologice nu s-au constatat probleme deosebite”, a declarat presei comisarul şef Miklós Zoltán, înlocuitorul purtătorului de cuvânt.
Echipajul de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă sosit la faţa locului nu a putut decât să constate decesul.
Potrivit comisarului şef Miklós Zoltán, agentul a vorbit cu câţiva colegi înainte să intre în post, iar comportamentul său nu a fost unul care să trezească suspiciuni.
Poliţia a demarat o anchetă, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.
„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment grav, în urma căruia a survenit decesul violent al unui bărbat de 36 ani. Cu privire la cauzele şi împrejurările în care s-a produs acest eveniment, poliţiştii desfăşoară în continuare, sub coordonarea procurorului, activităţi de cercetare şi investigaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.
Agentul de penitenciar care s-a împuşcat cu arma din dotare nu era căsătorit şi nu avea copii. Surse din rândul anchetatorilor susţin că acesta nu a lăsat un bilet de adio în care să-şi justifice gestul. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.