Ultima zi de deszăpezire din sezonul rece 2022-2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Ultima zi de deszăpezire din sezonul rece 2022-2023
Ultima zi de deszăpezire din sezonul rece 2022-2023

Ultima zi de deszăpezire din sezonul rece 2022-2023

  • De joi drumarii trec la activităţile de vară

Miercuri, 12 aprilie, a fost ultima zi de deszăpezire din sezonul rece 2022-2023. Începând de la primele ore ale dimineţii de joi, utilajele de deszăpezire au ieşit din baze, iar Secţia Drumuri Naţionale Harghita şi-a încheiat activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă, a anunţat şeful acesteia, ing. Cătălin Romanescu.

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ, încheiat cu Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Harghita, prin Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov, pentru iarna 2022-2023 a expirat la 31 martie, el fiind prelungit  printr-un act adiţional până în data de 12 aprilie, din cauza episoadelor de iarnă pe care le-am traversat recent.

Cum primăvara pare să-şi fi intrat în drepturi, cel puţin până la proba contrarie, SDN Harghita şi-a încheiat activitatea de întreţinere pe timp de iarnă şi a trecut, începând de joi, la activitatea de vară – întreţinerea curentă a drumurilor naţionale din judeţ – constând între altele în repararea gropilor, cu condiţia ca temperatura atmosferică din cursul nopţii să nu fie mai mică de 10 grade Celsius, aşternerea de covoare asfaltice, montarea de parapeţi, curăţarea şanţurilor, înlocuirea indicatoarelor deteriorate şi alte activităţi specifice pe şoselele naţionale.

Prin urmare, de acum încolo, dacă poleiul şi ninsorile îşi vor face apariţia din nou, conducătorii auto vor fi nevoiţi să îşi adapteze viteza de rulare la condiţiile atmosferice şi la starea părţii carosabile, conform Codului Rutier.

„Dacă va mai ninge, vom acţiona cu utilajele proprii, în număr considerabil redus faţă de cele de care am beneficiat până acum pentru întreţinerea arterelor rutiere naţionale pe timp de iarnă. Rugăm participanţii la trafic, în special pe cei care traversează zonele montane, să fie atenţi, să circule cu prudenţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum – la altitudine oricând poate apărea un curent de aer rece care provoacă lunecuş – primăverile din ultimii ani nedovedindu-se întru totul prietenoase”, a declarat ing. Cătălin Romanescu. (Daniela Mezey)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.