UDMR nu renunţă nici la UMF, nici la prefectul din Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Politic » UDMR nu renunţă nici la UMF, nici la prefectul din Mureş
UDMR nu renunţă nici la UMF, nici la prefectul din Mureş

UDMR nu renunţă nici la UMF, nici la prefectul din Mureş

Invitat la emisiunea Maghiara de pe unu, de luni, pe TVR 1, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbély László, a vorbit şi despre stadiul protocolului semnat în urmă cu patru luni prin care s-a definitivat coaliţia de guvernare. Iar printre problemele nerezolvate, încă, acesta a amintit de situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, repunerea în funcţii a unor UDMR-işti, precum şi de numirea unui prefect maghiar în Mureş.
„Problema din cadrul UMF Tg. Mureş nu a fost rezolvată. Încercăm să convingem conducerea instituţiei să respecte legea. Ne confruntăm şi cu problema specialiştilor care au fost înlăturaţi şi nu au fost repuşi în poziţii”.
În ceea ce priveşte funcţia de prefect în judeţul vecin, Borbély László afirma că Uniunea l-a nominalizat pe fostul primar al Reghinului, Nagy András. „Cel mai probabil, vom discuta pe parcursul acestei săptămâni. În urma negocierilor avute, această funcţie de prefect ne revine. Dar, precum văd, mai ales după alegerile europarlamentare la care organizaţia judeţeană a PSD a obţinut rezultate bune, se exercită presiuni tot mai mari pentru a nu renunţa la funcţia de prefect. Problema rămâne, deci, deschisă”, spunea Borbély László, care este şi preşedinte al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Eu nu cred ca este corect spus `ni se cuvine` postul de prefect in judetul Mures, deoarece majoritatea populatiei este de etnie romana. In schimb este corect sa se spuna ca li se cuvine un post de prefect ~in oricare alt judet~, conform intelegerii politice. De ce nu la Braila sau la Iasi ori Gorj? De ce trebuie numaidecit la Mures? Ca sa tolereze ilegalitatile comise in administratie de primarii UDMR? Sau, daca nu sunt ilegalitati, atunci sunt suspiciuni. Un exemplu local: in centrul comunei Eremitu, judetul Mures, a fost ridicat cindva un monument inchinat prezentei secuilor/maghiarilor pe acele locuri. Foarte bine. Dar de ce trebuie sa contina stema Ungariei, cit timp monumentul se afla pe teritoriul national al statului numit Romania? Ce ar fi daca la Dej s-ar ridica un monumet cu stema Armeniei, ori la Iasi cu stema Israelului? Nu credeti ca se incalca SUVERANTITATEA DE STAT A ROMANIEI? Asa ca, domnule Borbely, nu mai emiteti pretentii lipsite de bun simt si de eleganta – asa cum incercati, de fiecare data sa induceti in eroare pe necunoscatorii realitatilor transilvane. Apropo, de ce refuzati sa folositi nominatiunea TRANSILVANIA si ROMANIA in emisiunile TVR (pe care si eu, cel din Galati o sustin financiar). Credeti ca maghiarii din Romania au numai privilegii? Si aroganta? Putin bun simt nu va strica, domnule Borbely!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.