UDMR n-a fost (încă) solicitat la guvernare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Politic » UDMR n-a fost (încă) solicitat la guvernare
UDMR n-a fost (încă) solicitat la guvernare

UDMR n-a fost (încă) solicitat la guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, pentru Agerpres, referitor la o posibilă intrare la guvernare, că reprezentanţii Uniunii nu au fost solicitaţi pentru o discuţie în acest sens şi nici ei nu au iniţiat o astfel de discuţie, considerând că aceste aspecte trebuie analizate după aflarea rezultatelor alegerilor.

„Până la alegeri avem o singură preocupare, reprezentarea proporţională şi prezentarea candidaţilor, prezentarea programului nostru politic. Nimeni nu ne-a căutat, nimeni nu a solicitat nici o discuţie până la această oră, nici noi nu am solicitat nici o discuţie şi eu cred că toate aceste aspecte trebuie discutate după 11 decembrie, începând cu 12, 13 decembrie”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a făcut aceste declaraţii după ce a participat la Odorheiu-Secuiesc, alături de preşedintele Partidului Civic Maghiar, Bíró Zsolt şi primarul municipiului, Gálfi Árpád, la semnarea unui acord trilateral privind posibilităţile de dezvoltare a municipiului pentru următorii patru ani.

Cu acelaşi prilej, liderul UMDR a afirmat, în legătură cu poziţia ministrului ungar de Externe, Péter Szijjártó, care le-a interzis diplomaţilor acestei ţări să participe la Ziua Naţională a României, că nu poate fi schimbat trecutul care i-a aşezat de multe ori pe baricade diferite pe români şi pe maghiari, însă mult mai important este viitorul.

„Eu cred că România are un rol extrem de important de jucat în regiune şi nu numai în ceea ce priveşte politicile de securitate, dar şi în ceea ce priveşte reformarea Uniunii Europene, împreună cu celelalte ţări, fost comuniste. Şi, din acest punct de vedere, viitorul este mult mai interesant decât trecutul. Nu putem schimba trecutul şi nici nu trebuie să ne facem că se poate face o schimbare a percepţiilor unor evenimente din secolul XX”, a afirmat Kelemen Hunor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.