UDMR are 530 de consilieri locali în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » UDMR are 530 de consilieri locali în Harghita
UDMR are 530 de consilieri locali în Harghita

UDMR are 530 de consilieri locali în Harghita

Rezultatele finale ale alegerilor de duminică arată că UDMR a câştigat şi cele mai multe mandate de consilieri locali, respectiv 530. PCM a obţinut 77 de mandate, PPMT şi-a adjudecat 68, Partidul Social Democrat va avea 53 de consilieri, în vreme ce PNL a câştigat 53 de mandate. Alianţa Electorală PCM-PPMT va avea 33 de consilieri, alte 24 de mandate fiind câştigate de independenţi. De asemenea, ALDE a câştigat în Harghita opt mandate de consilieri, Partidul Oamenilor Liberi şi Partidul Naţional Democrat câte două mandate, iar câte un mandat de consilier au obţinut următoarele formaţiuni: Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, PRM, Partidul Puterii Umaniste, Partidul Romilor Democraţi şi Partidul Verde.

Prezenţa la vot în judeţul Harghita a fost de 44,6%, iar la Miercurea-Ciuc de doar 33,9%, mai scăzută decât la alte tururi de scrutin.

Patru dintre candidaţii care au câştigat la alegerile din Harghita sunt judecaţi în dosare în care DNA îi acuză de fapte de corupţie. Este vorba de Ráduly Róbert-Kálmán, candidatul UDMR pentru Primăria Miercurea-Ciuc, viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Szőke Domokos (UDMR), care a câştigat un mandat de consilier local, Borboly Csaba, actualul preşedinte al CJ, care a câştigat un nou mandat de consilier judeţean, şi Mezei János, de la PCM, primarul suspendat al municipiului Gheorgheni, care a câştigat un mandat de consilier judeţean. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.