Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

UDMR a depus lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Politic » UDMR a depus lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Harghita
UDMR a depus lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Harghita

UDMR a depus lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Harghita

 Uniunea speră că va obţine cel puţin 21 de consilieri judeţeni, din totalul de 31

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a depus, ieri, la Biroul Electoral Judeţean, lista candidaţilor din partea Uniunii pentru Consiliul Judeţean (CJ) Harghita. Conducerea judeţeană a UDMR a depus la BEJ aproximativ 14.000 de semnături de susţinere a candidaţilor partidului pentru funcţiile de consilieri judeţeni. Obiectivul Uniunii la alegerile locale pentru CJ Harghita este obţinerea a cel puţin 21 de consilieri judeţeni, din totalul de 31.

Preşedintele Consiliului de Coordonare Judeţeană Harghita al UDMR, Bende Sándor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în faţa sediului CJ din Miercurea-Ciuc, că a fost depusă din partea Uniunii „o listă completă, cu care încercăm să dovedim oamenilor că avem nişte profesionişti cu care vrem să continuăm acele lucrări pe care le-am început”. De asemenea, acesta a precizat că pe listă sunt persoane de pe tot teritoriul judeţului, tineri şi vârstnici (cei mai tineri au 26 de ani şi cel mai vârstnic 73 de ani), din foarte multe arii profesionale. Cu această listă, a mai spus Bende Sándor, se doreşte câştigarea alegerilor locale de către UDMR în aşa manieră încât să deţină „o majoritate covârşitoare” în Consiliul Judeţean.

La rândul său, actualul preşedinte al CJ Harghita din partea UDMR, Borboly Csaba, a declarat că „am depus o listă cu ajutorul căreia sperăm că vom putea continua ce am făcut în ultimii 8 ani”. Totodată, acesta a arătat că doreşte să se continue sub acelaşi slogan ca şi până acum: Mai multă muncă şi mai puţin circ. Borboly Csaba a mai precizat că UDMR se axează şi la aceste alegeri pe satele mici, dar şi pe oraşe, pe tineret, deoarece acesta dacă „nu are perspectivă în judeţ va pleca”. În acest sens, o direcţie importantă se referă la ajutarea celor care creează locuri de muncă. De asemenea, se doreşte accesarea de fonduri europene necesare judeţului. Preşedintele CJ a îndemnat alegătorii să meargă la vot şi în localităţile în care singurul care candidează pentru funcţia de primar este reprezentantul UDMR, fiind „multe astfel de localităţi”.

Prezent la conferinţă, vicepreşedintele CJ, Barti Tihamér, a declarat că din zona Gheorgheni (pe care o reprezintă) speră să intre în Consiliul Judeţean cel puţin cinci candidaţi. Barti Tihamér a spus că o noutate se referă la faptul că din zona Gheorgheni sunt pe locuri eligibile şi două doamne, deoarece până acum nici o femeie nu a reprezentat zona Gheorgheni în CJ Harghita. La rândul său, acesta şi-a exprimat speranţa ca UDMR să obţină la alegerile locale 2/3 dintre consilierii judeţeni.

La conferinţa de presă au mai fost prezenţi şi cel de-al doilea vicepreşedinte al CJ, Incze Csongor, care reprezintă zona Odorhei, şi Becze István, preşedintele executiv al Organizaţiei Teritoriale Ciuc. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.