Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a întâmplat pe şoselele harghitene: şoferi băuţi, lemn confiscat şi furt din benzinărie | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » S-a întâmplat pe şoselele harghitene: şoferi băuţi, lemn confiscat şi furt din benzinărie
S-a întâmplat pe şoselele harghitene: şoferi băuţi, lemn confiscat şi furt din benzinărie

S-a întâmplat pe şoselele harghitene: şoferi băuţi, lemn confiscat şi furt din benzinărie

Nici în weekend-ul trecut şoselele harghitene nu au fost ferite de evenimente nedorite, însă acestea nu s-au soldat cu victime.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita, un prim accident rutier a avut loc vineri seara şi l-a avut în prim-plan pe K.R.Z. de 20 de ani, din Păuleni-Ciuc. Acesta, fără permis de conducere, dar cu o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea pe DJ 123E şi a intrat în gardul împrejmuitor al sediului Composesoratului din comună. După impact, a părăsit locul accidentului, parcând maşina în curtea unui consătean.

Pentru fapta sa teribilistă, adolescentul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere fără permis” şi „conducere sub influenţa alcoolului”.

Al doilea accident rutier amintit a avut loc sâmbătă seara, pe raza comunei Mădăraş şi a fost surprins de o patrulă intercomunală aflată în serviciul de patrulare. Potrivit constatării şi verificărilor efectuate de către poliţişti, C.Z. de 46 de ani, din Mădăraş, nu a acordat o prioritate de trecere în cadrul unei intersecţii, motiv pentru care a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de B.A. din Miercurea-Ciuc. În momentul producerii accidentului, din care au rezultat pagube materiale de aproximativ 3.000 de lei, C.Z. avea 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a ales cu un dosar.

Tot pe drumurile harghitene, mai exact pe DN 13B, în Joseni, a fost oprit şi un transport ilicit de material lemnos. Este vorba de 6,13 mc lemn de esenţă răşinoasă pentru care şoferul autoutilitarei (S.R. de 33 de ani, din Suseni) nu avea documentele prevăzute de lege. Poliţiştii din Joseni l-au amendat pe S.R. cu 2.000 de lei şi au confiscat materialul lemnos.

Ultimul caz prezentat a avut loc duminică dimineaţă, puţin după ora 01:00. Atunci, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Gheorgheni l-a surprins în flagrant pe P.S. de 20 de ani, din Suseni, în timp ce sustrăgea un manometru ataşat la dispozitivul de aer amplasat într-o benzinărie. Pentru gestul său, tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii de „furt calificat”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.