Tu știi cum să îți alegi încălțămintea? Iată 7 metode prin care să te asiguri că îți protejezi picioarele și coloana! | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Societate » Tu știi cum să îți alegi încălțămintea? Iată 7 metode prin care să te asiguri că îți protejezi picioarele și coloana!
Tu știi cum să îți alegi încălțămintea? Iată 7 metode prin care să te asiguri că îți protejezi picioarele și coloana!

Tu știi cum să îți alegi încălțămintea? Iată 7 metode prin care să te asiguri că îți protejezi picioarele și coloana!

(Articol publicitar)

Încălțările pe care le porți nu au doar un rol estetic și nu sunt benefice sau dăunătoare doar pentru picioare, ci și pentru coloana vertebrală, gât și cap. În special pentru persoanele care au mult de mers pe jos sau de stat în picioare, încălțămintea ar trebui să fie pusă pe primul loc și abia apoi alese celelalte obiecte vestimentare. Pentru majoritatea doamnelor și domnișoarelor, pantofii cu toc se vor număra întotdeauna printre cei preferați. Dacă sunt purtați, însă, prea des, au tocurile foarte înalte sau strâng prea tare piciorul, aceștia pot provoca deformări ale piciorului și dureri de spate sau de cap. Cel mai bine este să porți încălțămintea adecvată pentru fiecare situație în parte și în mod deosebit să fii foarte atent atunci când decizi să-ți cumperi pantofi noi.

Cum să alegi încălțămintea potrivită?

Pantofii buni nu trebuie neapărat să fie excesiv de costisitori. Cu doar câteva sute de lei poți găsi încălțăminte de calitate, pe care să o porți mulți ani la rând. Spre exemplu, pantofii din piele naturală de la Reverse.ro se numără printre cei mai căutați, datorită unui foarte bun raport calitate-preț și nivelului de confort oferit.

Dar cum să faci atunci când mergi la cumpărături cu scopul clar de a-ți cumpăra pantofi, astfel încât să ai siguranța că ai făcut alegerea potrivită?

Iată câteva sfaturi de la specialiștii de la Harvard Medical School:

1. Ia cu tine o schiță a tălpii piciorului tău, pe care o poți face foarte simplu acasă, trasând conturul tălpii goale pe un carton mai gros. Astfel, nu va trebui să probezi zeci de perechi de pantofi făcuți pe calapoade diferite. Chiar dacă vezi afișată măsura pe care o porți tu, lățimea și adâncimea pot fi diferite. Așadar, așează orice pantof pe care crezi că l-ai putea cumpăra deasupra schiței, înainte să te apuci să probezi. Dacă încălțămintea este mai îngustă sau mai scurtă decât modelul, nu merită să mai faci efortul.

2. Cumpără-ți pantofi după-amiaza, nu dimineața. În a doua parte a zilei, chiar și piciorul sănătos este mai „umflat” decât dimineața, iar dacă vrei ca noile tale încălțări să-ți fie confortabile în orice moment al zilei, cel mai bine este să le probezi după-amiaza.

3. Atunci când probezi pantofi care se poartă cu șosetă, ia cu tine la magazin exact acel tip de șosete pe care le vei purta în ei.

4. Este bine de știut că, odată cu înaintarea în vârstă, forma și măsura piciorului se pot modifica. Și nu este vorba despre vârstele copilăriei sau ale adolescenței, ci despre vârsta matură. Spre exemplu, dacă la 33 de ani purtai mărimea 36, este foarte probabil ca 10 ani mai târziu măsura ta potrivită să fie 37. De asemenea, este un lucru obișnuit ca una dintre tălpi să fie ceva mai mare decât cealaltă. Astfel, cel mai bine este să alegi pantofii după măsura tălpii mai mari.

5. La probă, nu uita să stai și în picioare cu acei pantofi. Apasă ușor pe partea superioară a pantofului pentru a te asigura că rămâne un spațiu de aproximativ jumătate de centimetru între degetul cel mai lung și capătul pantofului. Acest lucru oferă suficient spațiu pentru ca piciorul să apese înainte în timp ce mergi. Mișcă-ți degetele de la picioare pentru a te asigura că există suficient spațiu.

6. Plimbă-te puțin cu pantofii, ca să fii sigur că te vei simți confortabil purtându-i ulterior. Există suficient spațiu la nivelul tălpilor? Tălpile se potrivesc bine, te strâng pantofii sau îți alunecă talpa? Identifică pantofii care să ți se potrivească de la bun început și nu miza pe faptul că se vor mai „lăsa” ei la un moment dat… S-ar putea ca asta să nu se întâmple.

7. Ai încredere în propria ta senzație, mai degrabă decât în mărimea afișată sau în descrierea pantofilor. Mărimile variază de la un producător la altul. Și indiferent cât de confortabilă pretinde o reclamă că sunt acei pantofi, tu ești cel care hotărăște dacă încălțămintea ți se potrivește sau nu.

Iată, deci, că îți poți lua din timp câteva măsuri de siguranță, astfel încât să nu îți pară rău mai târziu că ai investit în încălțăminte care ți-a plăcut la momentul la care ai cumpărat-o, dar pe care în scurt timp nu ai mai putut să o porți.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.