Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Triciclete şi biciclete pentru copii şi tineri cu sindrom Down | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Triciclete şi biciclete pentru copii şi tineri cu sindrom Down
Triciclete şi biciclete pentru copii şi tineri cu sindrom Down

Triciclete şi biciclete pentru copii şi tineri cu sindrom Down

Mare bucurie, mare! Sâmbătă, în Parcul Central, cincisprezece copii şi tineri cu sindrom Down au primit în dar biciclete şi triciclete cumpărate de Asociaţia „Happy Down”, în cadrul proiectului „Hai pe roţi!”, finanţat de United Way România, cu sprijinul unei firme private

Zece biciclete mari pentru tineri şi cinci triciclete pentru cei mici îşi aşteptau viitorii „proprietari” în jurul rondului cu flori, în centrul parcului. Bucuria lor  este greu de descris în cuvinte, cert este că vehiculele pe două şi trei roţi le vor fi de un real folos, ajutându-i să atingă un anumit nivel de independenţă şi, astfel, să facă un pas înainte în adaptarea şi integrarea în comunitate.

„Copiii cu sindrom Down se dezvoltă numai prin terapii educaţionale, care, din păcate, nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Deci, fiecare ne plătim terapiile cum putem şi orice impune dezvoltarea motricităţii fine, activităţi handmade, sport, toate ajută la dezvoltarea lor. Şi asta se vede, chiar dacă în măsură mai mică, e singurul mod prin care putem să facem oarecum copiii noştri să ajungă la un nivel de independenţă în viaţă”, a explicat Erzsike Miklós, membru-fondator al Asociaţiei Happy Down din Miercurea Ciuc.

Ceea ce pentru alţi copii reprezintă, poate, un dar ca oricare altul, a fost un vis împlinit pentru cei cincisprezece micuţi şi adolescenţi. Fericirea le-a luminat chipurile şi nu le-a luat mult până au încălecat pe şei. În luna iulie se vor acomoda cu bicicletele şi tricicletele primite, iar în august vor fi instruiţi cum trebuie şi cum au voie să circule cu ele pe drum. Membrii Asociaţiei Happy Down speră că în septembrie vor putea să organizeze şi un concurs pe două şi trei roţi.

„Demult am vrut să derulăm acest proiect, dar abia acum am găsit sursa. (…) Suntem o asociaţie mică, dar fiecare pas mic este un triumf pentru noi. Copiii noştri se dezvoltă cu paşi mici, cresc în acelaşi ritm cum o facem şi noi şi sperăm că va fi un început pentru un şir lung de proiecte. Copiii sunt bucuroşi, sunt deja pe biciclete, asta şi-au dorit, înseamnă că le-am împlinit un vis. Numai bucuria că îi vedem pe biciclete, pe noi ne răsplăteşte”, a conchis Erzsike Miklós.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.