Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tribunalul Harghita a decis ca primarul municipiului Gheorgheni să fie judecat sub control judiciar | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Societate » Tribunalul Harghita a decis ca primarul municipiului Gheorgheni să fie judecat sub control judiciar
Tribunalul Harghita a decis ca primarul municipiului Gheorgheni să fie judecat sub control judiciar

Tribunalul Harghita a decis ca primarul municipiului Gheorgheni să fie judecat sub control judiciar

Tribunalul Harghita a respins propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului la domiciliu în cazul primarului suspendat al municipiului Gheorgheni, Mezei János, astfel acesta urmează să fie judecat sub control judiciar. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

„Tribunalul Harghita a respins propunerea procurorului de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Târgu-Mureş de prelungire a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Mezei János. Înlocuieşte măsura arestării la domiciliu luată prin încheierea penală nr. 19/CU/TL din 17.04.2015 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Târgu-Mureş cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii”, a declarat ieri Xantus Ildikó, consilier la Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice a Tribunalului Harghita.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Mezei János trebuie să respecte mai multe obligaţii, stabilite de judecător. Dacă hotărârea va rămâne definitivă, Mezei János va putea să-şi exercite funcţia de primar.

Solicitarea primarului suspendat al municipiului Gheorgheni, Mezei János, de a i se înlocui măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar şi să i se permită să îşi exercite funcţia a fost judecată miercuri de magistraţii Tribunalului Harghita, decizia fiind luată ieri. Primarul din Gheorgheni a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, şantaj şi instigare la delapidare.

Avocatul lui Mezei János, Vasile Ghere, a susţinut cu această ocazie că clientul său nu se face vinovat de nici una dintre acuzaţiile aduse, că în cazul vinderii unui teren din Lacu Roşu, Mezei János nu a făcut decât să pună în aplicare o hotărâre a Consiliului local, care a primit avizul de legalitate dat de Prefectură, iar infracţiunile de instigare la delapidare şi şantaj nu există.

Primarul municipiului Gheorgheni a declarat la sfârşitul şedinţei de miercuri că „aproape de cinci luni sunt acasă, sunt arestat şi sunt suspendat din funcţie. Asta nu este o chestie normală, să interpretăm şi să trăim în aşa fel când nu este o dovadă clară şi nu este o greşeală, un fapt real de care să fie acuzat un om. Eu sunt surprins de procedurile şi acuzaţiile care sunt în privinţa mea, dar mă supun. Asta e Justiţia, astea sunt procedurile şi trebuie să ducem până la final fiecare pas şi fiecare argument”. De asemenea, el i-a spus, printre altele, judecătorului că sunt multe proiecte iniţiate la Primărie cu finanţare europeană în exerciţiul bugetar 2014-2020 şi în lipsa sa multe dintre ele se vor stopa. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.