Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Trenuri suplimentare către şi dinspre Miercurea Ciuc cu ocazia vizitei Papei | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Trenuri suplimentare către şi dinspre Miercurea Ciuc cu ocazia vizitei Papei
Trenuri suplimentare către şi dinspre Miercurea Ciuc cu ocazia vizitei Papei

Trenuri suplimentare către şi dinspre Miercurea Ciuc cu ocazia vizitei Papei

CFR Călători a emis un comunicat de presă în care informează că „în perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor”.

Cu această ocazie se va asigura circulaţia trenurilor special comandate ca urmare a solicitărilor venite de la arhiepiscopii, episcopii şi de la operatorul naţional de transport feroviar din Ungaria pe mai multe rute care vor face legătura cu Miercurea Ciuc (Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc; Oradea – Cluj-Napoca – Miercurea Ciuc) şi Blaj.

De asemenea, se vor suplimenta cu vagoane actualele trenuri cuprinse în programul normal de circulaţie spre şi dinspre Bucureşti – în ziua de 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc – 1 iunie şi Blaj – 2 iunie.

Pe rutele Braşov – Miercurea Ciuc şi retur, Târgu Mureş – Gheorgheni – Miercurea Ciuc şi retur, Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur, precum şi pe altele care fac legătura cu Blaj şi Iaşi, CFR va introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio. Aceste trenuri suplimentare introduse de CFR vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie. Important este de ştiut că pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, în zilele evenimentelor toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

În ceea ce priveşte evenimentul de la Şumuleu-Ciuc, în gara din Miercurea Ciuc, pe 1 iunie vor sosi 13 trenuri suplimentare introduse de CFR şi alte 4 trenuri suplimentare special comandate dinspre Ghimeş. Şi tot pe 1 iunie, din gară vor pleca 15 trenuri suplimentare şi 4 comandate.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie, CFR Călători îi roagă pe toţi pasagerii: l să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor l să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători l să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi automatele de vânzare bilete din gări. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.