Trei transporturi agabaritice în următoarele săptămâni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Trei transporturi agabaritice în următoarele săptămâni
Trei transporturi agabaritice în următoarele săptămâni

Trei transporturi agabaritice în următoarele săptămâni

  • Primul va ajunge mâine dimineața, în jurul orei 04:00, în Miercurea-Ciuc

Mai multe transporturi agabaritice vor tranzita o parte din județ și din municipiul Miercurea-Ciuc în săptămânile ce vor urma, fiind afectată atât circulația rutieră, cât și cea feroviară.

Transporturile sunt realizate de Heineken, care va aduce echipamentele necesare în vederea extinderii capacității de îmbuteliere (proces despre care am scris în luna iunie).

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea că vor fi trei transporturi, cu dimensiuni diferite: două mai mici, unul mai mare.

Primul transport va pleca în noaptea aceasta din Malnaș, va trece prin Băile Tușnad, în Miercurea-Ciuc se va deplasa pe strada Brașovului, iar cu ajutorul firmei care efectuează lucrările la pasajul peste calea ferată își va continua traseul pe fosta trecere de sub pod. Se preconizează ca transportul să ajungă la trecerea peste calea ferată de la Toplița-Ciuc în jurul orei 4:00. Acolo se va deconecta rețeaua electrică, urmând ca circulația ferată să fie întreruptă aproximativ o oră.

Al doilea transport, de dimensiuni similare, va sosi peste o săptămână.

Astfel, ținând cont de faptul că aceste transporturi vor circula pe timp de noapte, populația nu va fi afectată prea mult.

Pentru al treilea transport însă, care are dimensiuni mult mai mari, va fi necesară decablarea rețelei electrice, iar din motive de siguranță Electrica nu va dori să efectueze aceste lucrări pe timp de noapte. Din aceste considerente, au loc discuții pentru ca acest al treilea transport să se facă în cursul week-end-ului, cel mai probabil peste două-trei săptămâni.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.