Trebuie să existe zilnic autobuz către micile localităţi | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Trebuie să existe zilnic autobuz către micile localităţi
Trebuie să existe zilnic autobuz către micile localităţi

Trebuie să existe zilnic autobuz către micile localităţi

Consiliul Judeţean Harghita se străduieşte ca prin intermediul programului destinat micilor localităţi să asigure alimentarea cu energie electrică, apă şi acces la reţeaua Internet, pentru crearea unui spaţiu atractiv nevoilor tinerilor. În localităţile de acest gen se doreşte şi asigurarea transportului de persoane. Pentru cei care fac naveta, transportul în comun este mai eficient din punct de vedere al costurilor şi mai confortabil. În cazul copiilor şi al persoanelor vârstnice, abonamentul pe o rută de transport în comun este mult mai sigur decât transportul de ocazie.

În consecinţă, se caută un prestator de servicii care să asigure transportul de persoane pe două rute, şi anume: Cristuru-Secuiesc – Eliseni – Şoimuşu-Mare, Sândominic – Bălan. Pentru ca acest lucru să fie posibil va fi nevoie de cooperarea populaţiei pentru asigurarea serviciilor de transport, dacă ne dorim ca micile aşezări să nu se depopuleze şi pentru ca localităţile judeţului să fie atractive din punctul de vedere al tinerilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a spus că este nevoie să renunţăm la anumite lucruri în favoarea comunităţii: chiar şi cei care călătoresc în grup cu autoturismul ar fi bine să renunţe la a-l folosi şi să aleagă să plătească abonament pe rutele de transport în comun.

Există informaţii conform cărora în zona Ciuc se efectuează transport de persoane la negru, în defavoarea firmelor care desfăşoară curse regulate pe anumite rute. În zona Ciucul de Sus se vor introduce mai multe autobuze doar dacă locuitorii de aici vor trata cu responsabilitate această situaţie şi vor decide să nu pună bani în buzunarul celor care lucrează la negru. Pe de altă parte, din lipsă de fonduri, firmele de transport nu vor putea să reînnoiască parcul auto, fapt ce poate duce la eliminarea curselor spre anumite localităţi.

Borboly Csaba solicită localnicilor să nu mai sprijine persoanele care desfăşoară activităţi de transport pentru care nu plătesc impozit, deoarece dacă nu se va mai asigura transport pe anumite rute, atunci elevii nu vor mai ajunge la şcoală. Consiliul Judeţean Harghita se adresează pe această cale autorităţii de protecţie a consumatorului şi poliţiei, pentru a investiga această situaţie. (Biroul de presă al CJ Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.