Traseele turistice afectate de căderile de arbori, reabilitate de salvamontişti | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Traseele turistice afectate de căderile de arbori, reabilitate de salvamontişti
Traseele turistice afectate de căderile de arbori, reabilitate de salvamontişti

Traseele turistice afectate de căderile de arbori, reabilitate de salvamontişti

Kilometri întregi de trasee turistice din judeţ au fost afectaţi de copacii prăbuşiţi în această iarnă. Astfel că salvamontiştii harghiteni au început eliberarea traseelor şi reabilitarea lor, intervenţiile urmând să fie de lungă durată, poate pe parcursul întregului an.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a explicat că a fost o iarnă foarte grea, iar din cauza cantităţii mari de zăpadă care a căzut, un număr însemnat de copaci s-au prăbuşit peste traseele turistice.

Acesta a declarat că va fi mult de lucru şi că va cere şi ajutorul voluntarilor şi al composesoratelor, „pentru a reuşi să eliberăm şi să reabilităm traseele”.

Potrivit acestuia, salvamontiştii au reabilitat deja trasee turistice şi de ciclism montan în Cheile Vârghişului. De asemenea, au amenajat un traseu de cicloturism în zona Băile Chirui, iar aceste activităţi vor continua în fiecare zonă a judeţului.

În judeţul Harghita există peste 2.100 de kilometri de trasee turistice reabilitate şi marcate, o hartă a acestora fiind disponibilă online pentru toţi cei care doresc să descopere frumuseţile zonei.

Fekete Örs a mai spus că în acest an se intenţionează realizarea unei hărţi a traseelor de ciclism montan, pentru iubitorii acestui sport, care a devenit tot mai popular în ultimii ani. În momentul de faţă, în Harghita sunt 600 de kilometri de trasee de ciclism montan. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.