Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea-Ciuc
Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea-Ciuc

Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea-Ciuc

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc organizează marţi, 23 ianuarie, un eveniment intitulat „Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea-Ciuc”, unde publicul adult şi copii din Miercurea-Ciuc pot participa la o zi de lectură, muzică şi desen oferită de un grup de artişti din Capitală.

Astfel, la ora 14:00, copii cu vârsta între 12 şi 14 ani sunt aşteptaţi la bibliotecă pentru a participa la un atelier de benzi desenate, sub îndrumarea artistei Aneli Munteanu. Aceasta este licenţiată în arte plastice (pictură) şi în ultimii ani a derulat activităţi destinate copiilor, printre care cursuri particulare de educaţie plastică şi ateliere desfăşurate individual la Memorialul Gherla. Prin aceste ateliere s-au concretizat benzi desenate, calendare ilustrate, expoziţii de grup şi cărticele.

Numărul de locuri este limitat la 15, cei care doresc să participe trebuie să deţină permis de bibliotecă vizat pe anul 2024 şi să fie înscrişi la activitate de unul dintre părinţi. Participarea la atelier este gratuită. Înscrierea se face prin completarea unui formular, care se găseşte la Secţia presă a Bibliotecii Judeţene.

La ora 17:00 începe seara de literatură şi muzică susţinută de scriitorul Călin Torsan şi artistul Andrei Bălan, unde intrarea publicului este liberă. Călin Torsan este scriitor şi muzician din Bucureşti, implicat în mai multe proiecte literare şi muzicale de nişă. Este câştigător al mai multor premii literare printre care şi Trofeul Arthur (premiu de secţiune, 2015) şi premiul întâi, pentru proză scurtă, decernat la concursul Marin Preda şi de revista Luceafărul (2000). Andrei Bălan este licenţiat în arhitectură şi arte plastice (sculptură). Acesta are mai multe show-uri muzicale personale, printre care şi la ARCUB Gabroveni, Biblioteca Naţională a României, în cetatea din Alba-Iulia, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa.

Evenimentul este finanţat de Consiliul Judeţean Harghita în cadrul programului „Cultura naţională şi limba română”, derulat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.