Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Festivalul Teatrelor Maghiare, pentru prima oară în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Festivalul Teatrelor Maghiare, pentru prima oară în Miercurea-Ciuc
Festivalul Teatrelor Maghiare, pentru prima oară în Miercurea-Ciuc

Festivalul Teatrelor Maghiare, pentru prima oară în Miercurea-Ciuc

  • Pentru unele spectacole incluse în programul festivalului va fi asigurată supratitrare în limba română

Teatrul Municipal din Miercurea-Ciuc va găzdui, săptămâna viitoare, pentru prima oară, Festivalul Teatrelor Maghiare MAFESZT, la unele dintre spectacole fiind asigurată supratitrare în limba română. Festivalul se află anul acesta la cea de-a cincea ediţie şi se va desfăşura, în Miercurea-Ciuc, în perioada 22-27 ianuarie. „Este prima oară când festivalul ajunge în Miercurea-Ciuc şi suntem onoraţi să fim gazda acestui eveniment în anul în care împlinim 25 de ani de existenţă. Organizat de MASZIN, Uniunea Teatrelor Maghiare, MAFESZT este un festival itinerant ce aduce împreună trupe maghiare din cinci oraşe: Oradea, Satu Mare, Timişoara, Odorheiu Secuiesc şi, desigur, Miercurea-Ciuc. Pe durata festivalului, aceste trupe, alături de Teatrul Municipal Csíki Játékszín, îşi vor prezenta producţii reprezentative recente, creând astfel o microstagiune de teatru în limba maghiară. Prin acest eveniment dorim să sărbătorim Ziua Culturii Maghiare de pe 22 ianuarie pe durata unei săptămâni”, se arată într-un comunicat al teatrului din municipiul harghitean.

Potrivit sursei citate, festivalul oferă o oportunitate unică de a experimenta diversitatea şi profunzimea creaţiilor acestor teatre, evidenţiind contribuţia remarcabilă pe care artişti de mare valoare o aduc culturii maghiare şi teatrului. Programul festivalului include zece spectacole şi este conceput pentru a atrage atât publicul tânăr, cât şi cel adult, aducând împreună pasionaţi ai teatrului şi creatori de artă. La ediţia din acest an a festivalului participă, alături de artiştii din Miercurea-Ciuc şi cei de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Teatrul „Szigligeti” din Oradea, Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord din Satu Mare şi Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc.

Va fi asigurată supratitrare în limba română pentru spectacolul „Amphitryon” al Teatrului de Nord din Satu Mare (22 ianuarie, ora 19:00), pentru piesa „Marea Ceapă” a Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara (23 ianuarie, ora 19:00), pentru reprezentaţia „Sora soarelui, lumina stelelor” a aceleaşi trupe timişorene (24 ianuarie, ora 12:30) şi pentru spectacolul „Mondenele” al Teatrului „Szigligeti” din Oradea (24 ianuarie, ora 19:00). Informaţii suplimentare legate de programul festivalului pot fi obţinute prin accesarea site-ului Teatrului Municipal din Miercurea-Ciuc. (E. Groza)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.