Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Traian Băsescu va cere repoziţionarea resurselor NATO | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » (Inter)Național » Traian Băsescu va cere repoziţionarea resurselor NATO
Traian Băsescu va cere repoziţionarea resurselor NATO

Traian Băsescu va cere repoziţionarea resurselor NATO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, înaintea plecării la Summitul Securităţii Nucleare de la Haga, că va informa pe şefii de stat prezenţi la eveniment cu privire la situaţia din regiune şi la nevoia de repoziţionare a resurselor militare ale NATO ca urmare a activităţii forţelor ruse în contextul crizei din Ucraina.

„Reducerea ameninţării terorismului nuclear este principalul obiectiv. Al doilea obiectiv al summit-ului este prevenirea achiziţionării materialelor nucleare de către terorişti. Există şi aspectul naţional pe care şi-l asumă fiecare ţară. La summit-ul de la Seul, o serie de state şi-au luat angajamente cu privire la acţiunile în teritoriul naţional, dar şi cele legate de cooperarea antiteroristă în spaţiul naţional şi tranzitul materialelor nucleare. Acest summit va face o trecere în revistă a felului în care statele şi-au îndeplinit angajamentele luate, şi va fi un nou set de angajamente pe care statele le vor lua. Este extrem de important pentru că România este una din cele 32 de ţări ale lumii care deţine tehnologia întregului proces de fabricaţie a combustibilului nuclear. România este una din ţările extrem de importante în ceea ce priveşte modul cum gestionează activităţile nucleare. Într-o lume în care tot mai mulţi au tendinţa de a deţine tehnologii nucleare şi nu întotdeauna în mod paşnic, astfel de dezbateri la nivel de şefi de stat sunt extrem de importante şi au o anumită specificitate. Acest summit se bazează pe angajamentele voluntare are statelor. Cel mai important lucru care trebuie făcut în activităţile nucleare este transparenţa, informarea reciprocă, astfel încât activităţile nucleare să nu fie un risc, ci un beneficiu pentru colectiv”, a explicat şeful statului.

„Voi valorifica şansa că foarte mulţi şefi de stat sunt prezenţi la Haga şi îi voi informa cu privire la situaţia din regiune, la nevoia de repoziţionare a resurselor militare ale NATO ca urmare a activităţii forţelor ruse”, a subliniat Traian Băsescu. (Prompt Media)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.