Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Toró şi Szilágyi demisionează din funcţii, asumându-şi rezultatul alegerilor | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Politic » Toró şi Szilágyi demisionează din funcţii, asumându-şi rezultatul alegerilor
Toró şi Szilágyi demisionează din funcţii, asumându-şi rezultatul alegerilor

Toró şi Szilágyi demisionează din funcţii, asumându-şi rezultatul alegerilor

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toró T. Tibor, şi candidatul partidului la prezidenţiale, Szilágyi Zsolt, vicepreşedinte al PPMT, au anunţat că îşi depun demisiile din funcţii, asumându-şi răspunderea pentru rezultatul alegerilor.

Toró T. Tibor a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că PPMT nu a reuşit să convingă suficienţi alegători maghiari de faptul că „politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă”.

„Partidul nostru nu a putut să contrabalanseze acţiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reuşit să convingem suficienţi alegători maghiari de faptul că politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă, coruptă, astfel că mulţi nu s-au prezentat la vot. Ca preşedinte al PPMT, îmi asum răspunderea pentru rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale şi îmi voi înainta demisia din funcţie la şedinţa de sâmbătă a Prezidiului Naţional al partidului, care va avea loc la Târgu-Mureş”, a spus Toró T. Tibor.

Szilágyi Zsolt a anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, că îşi va înainta demisia din conducerea PPMT, partid al cărui vicepreşedinte este.

„Această campanie a fost una de succes pentru că am introdus în discursul politic românesc teme curajoase – cele ale regionalismului şi ale federalismului. O realizare este faptul că am stabilizat numărul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidenţiale am reuşit să mobilizăm aproape 53.000 de alegători. Pe de altă parte, nu am reuşit să avem o creştere semnificativă, drept pentru care îmi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia şedinţei de sâmbătă. Îmi asum răspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de când am acceptat să candidez”, a afirmat Szilágyi.

Prezidiul Naţional al PPMT, care se va întruni, sâmbătă, la Târgu-Mureş, va decide ce candidat va fi susţinut în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. (Mediafax)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.