Toplițenii au pierdut derby-ul | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 26 septembrie 2023
Home » Sport » Toplițenii au pierdut derby-ul
Toplițenii au pierdut derby-ul

Toplițenii au pierdut derby-ul

Etapa a 11-a a Ligii a IV-a de fotbal, seria harghiteană, a programat, sâmbătă, derby-ul dintre PROMureșul Toplița, ocupanta locului 2, și Unirea Cristuru Secuiesc, liderul competiției. Înainte de această întâlnire, echipa din Cristuru Secuiesc avea un avans de două puncte, astfel că meciul de ieri se anunța unul foarte important în vederea ierarhiei finale: dacă toplițenii aveau șansa să rămână aproape de lider ori chiar să preia ei conducerea, oaspeții se puteau distanța la o diferență destul de confortabilă.

Cum s-a văzut meciul de sâmbătă dintre cele două echipe harghitene, vă invităm să aflați citind o cronică de meci scrisă de reprezentanții clubului toplițean.

Sâmbătă a avut loc derbyul Ligii a IV-a harghitene, unde campioana PROMureșul Toplița a primit vizita liderului Unirea Cristuru Secuiesc. Toplițenii, ca deobicei, au ales în număr foarte mare să își petreacă după-amiaza pe stadionul „Mureșul” Toplița, fiind incomodați de schimbarea orei de disputare de la ora 15:00 la 14:30, cu mai puțin de 24 de ore înainte de fluierul de start. Totuși, toată lumea s-a conformat modificării impuse de AJF Harghita, mai puțin oaspeții, care, cu permisiunea brigăzii de arbitraj, au lungit completarea foii de joc și începerea partidei până la 14:45. În acest timp arbitrii și-au găsit timp să dezinformeze oficialii toplițeni susținând că este obligatorie folosirea unui junior în teren, lucru ce inițial a fost confirmat telefonic de președintele AJF Harghita, după care a fost infirmat tot de către acesta printr-un mesaj. Necunoașterea regulamentului nu a împiedicat arbitrii să identifice probleme la dotarea asistenței medicale, asta în condițiile în care probabil nicăieri în județ asistența medicală nu este atât de dotată ca la Toplița.

După circul gratuit prezentant de brigada de arbitraj, PROMureșul a avut într-un final lovitura de start mult așteptată. Faptul că PROMureșul este în creștere și reușește să participe în atâtea competiții și să bucure atăția suporteri se datorează și proiectului finanțat de Consiliul Județean Harghita „PROMureșul 2017 +”.

Primul sfert de oră s-a scurs fără vreo acțiune notabilă, ambele echipe preferând să își studieze adversarul. Poarta lui Petrescu a fost pusă în pericol pentru prima dată în minutul 20 după o fază în care oaspeții au dejucat apărarea formată din Zaharia, Dolhescu, Dunca și Stan, dar șutul a trecut puțin pe lângă poartă. În a doua parte a primei reprize, toplițenii au început să pună stăpânire treptat pe joc, tripleta formată din căpitanul Tararache T., Kercso și Bűkfeyes-Rákossy câștigând bătălia de la mijlocul terenului, în timp ce Cristurul a încercat să creeze pericol prin mingi lungi și faze fixe. După o acțiune bună pornită De Crăciun pe partea stângă, este lansat Ujlaki într-o poziție favorabilă, dar este oprit total eronat de tușier pe motiv de off-side. Fazele par să se înmulțească la poarta Cristurului, PROMureșul cere în două rânduri penalty pentru henț, dar într-un final, repriza se încheie cu scor alb, 0-0.

A doua repriză arbitrul Oanea a ținut morțiș să fie în prim-plan, însă dăruirea cu care toplițenii au luptat și cu care au înghesuit Cristurul în propriul careu în 9 jucători l-au lăsat în umbră. Repriza a început cu un ritm mult mai bun față de prima și, după aproximativ 5 minute, liderul Cristur a deschis scorul printr-un gol la care băieții conduși de Tararache Silviu au reclamat fault în atac.

După încasarea golului, băieții de pe valea Mureșului au început să caute golul, au pus presiune la poarta liderului, dar atacurile lor au fost întrerupte de un cartonaș roșu arătat direct lui Kercso pentru o presupusă lovitură aplicată unui adversar semnalată de tușier. La 3 minute după eliminare, Dunca vede al doilea cartonaș galben și este obligat să părăsească terenul. Tararache S. mută imediat și îl introduce pe Ciocania în locul lui Bűkfeyes-Rákossy și Toplița trece la un sistem 3-4-1 și provoacă panică în apărarea adversă în special prin faze fixe, dar și prin incursiunile lui Tararache T., Crăciun sau Ciocania (care a lovit și bara). Fleșier este trimis în teren în locul lui Ujlaki, Toplița are momente bune însă nu reușește să marcheze în timp ce Oanea împarte cartonașe în stângă și în dreapta. Cu 3 minute înainte de finalul meciului, în urma unui contraatac liderul reușește lovitura de grație și pleacă cu toate punctele acasă, îndepărtându-se la 5 puncte.

Incidentele de la finalul partidei sunt regretabile și PROMureșul Toplița condamnă ferm acest gen de comportament. În același timp, subliniază faptul că numeroasele altercații din cadrul competițiilor județene sunt fructul aplicării unui standard dublu și intenționează să depună un memoriu pentru rezolvarea acestor probleme. Mulțumim suporterilor că au fost alături de noi, duminică ne vom deplasa la Odorheiu Secuiesc. Hai Mureșul!

PROMureșul Toplița – Unirea Cristuru Secuiesc 0-2 (0-0)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.