Cum reduci dramatic cheltuielile | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Economic » Cum reduci dramatic cheltuielile
Cum reduci dramatic cheltuielile

Cum reduci dramatic cheltuielile

Reducerea cheltuielilor pare o sarcină care nu se termină niciodată atunci când vrei să îţi îndeplineşti un scop financiar. Iar cheltuielile noi par să apară mereu de peste tot. Iar atunci când au un buget restrâns, să faci faţă tuturor provocărilor pare aproape imposibil. Dacă deja ai tăiat de pe listă toate cheltuielile care ţi se păreau neimportante şi tot nu reuşeşti să faci faţă cerinţelor, atunci trebuie să fii mai rigid cu alegerea cumpărăturilor importante şi să reduci drastic din buget. Iar atunci când eşti pus în faţa unei situaţii care îţi cere o cheltuială în plus şi nu eşti pregătit, poţi lua un împrumut 24h până la salariu raha247.fi (24h pikavippi raha247.fi). Astfel, nu te vei îndatora pe termen lung.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să reduci cheltuielile este să renunţi la cardurile de credit. Nu este nevoie să le tai ca în filmele americane. Însă ar trebui să le pui într-un dulap şi să uiţi de ele până când le vei plăti în integralitate. Cardurile de credit sau cele de cumpărături au dobânzi foarte mari şi pentru orice lucru pe care îl cumperi cu un astfel de card vei plăti o dobândă de 28%. În plus, cu cât mai mulţi bani se strâng în contul cardului, suma minimă de plată va scădea. Deci, chiar dacă vei plăti mai mult la început, vei simţi diferenţa după puţin timp.

O cheltuială care este foarte des trecută cu vederea este cea cu transportul. Trebuie să ajungi dintr-un punct în altul, iar dacă trăieşti într-un oraş mare, atunci mersul pe jos iese din ecuaţie. Însă, dacă ai distanţe mari de parcurs într-un oraş aglomerat, atunci cheltui foarte mulţi bani pe combustibil. Dacă adaugi şi ce dai pe reparaţiile maşinii, atunci suma se măreşte. Prin urmare, ar trebui să optezi pentru transportul în comun sau chiar mersul cu bicicleta, dacă timpul o permite. Chiar dacă renunţi la confortul propriei maşini, vei fi mai mulţumit atunci când nu va mai trebui să faci compromisuri pentru a avea bani spre finalul lunii.

De asemenea, ar trebui să îţi regândeşti viaţa socială. Dacă problemele tale financiare sunt doar periodice şi vezi o schimbare în viitor, atunci ar trebui să iei în considerare să stai în casă pe toată această perioadă sau să limitezi drastic ieşirile în oraş. Însă, dacă nu vezi o rezolvare pentru aceste probleme foarte curând, atunci va trebuie să îţi schimbi viaţa socială. Asta nu înseamnă că trebuie să stai numai în casă şi să nu te vezi cu nimeni. Ci că ar trebui să îţi gândeşti ieşirile în funcţie de câţi bani poţi cheltui. Trebuie să îţi impui să te limitezi întotdeauna la o anumită sumă.

Întotdeauna atunci când vrei să tai cheltuielile trebuie te uiţi la facturile pe care le plăteşti şi la tipurile de credit pe care le ai. Poţi să renunţi sau să reduci şi din cheltuielile cu utilităţile. Spre exemplu, poţi renunţa la abonamentul de cablu, şi să te obişnuieşti să îţi citeşti ştirile pe Internet, poţi căuta un abonament mai ieftin de telefon şi poţi reduce factura la lumina investind în becuri ecologice. Creditele ar trebui refinanţate dacă dobânzile sunt prea mari. Pentru a găsi cel mai bun împrumut pentru tine poţi apela la ajutorul unui tabel de comparaţie (vertailutaulukko) care îţi va indica cele mai mici dobânzi şi rate lunare pentru anumite sume de bani.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.