Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topliţa: Balul persoanelor vârstnice | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Topliţa: Balul persoanelor vârstnice
Topliţa: Balul persoanelor vârstnice

Topliţa: Balul persoanelor vârstnice

2014 este al treilea an consecutiv de când Primăria municipiului Topliţa şi Consiliul local se îngrijesc să ofere momente de bună dispoziţie pensionarilor topliţeni prin organizarea unui bal cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice.

Primitoarea şi ospitaliera sală mare a Restaurantului „La Moară” din cartierul topliţean „Călimănel” a găzduit cea de-a treia ediţie a acestei manifestări, devenită tradiţională, „Balul Vârstei de Argint”, organizată de Primăria municipiului Topliţa şi Consiliul local, în parteneriat cu Centrul Cultural Topliţa şi Fundaţia culturală Miron Cristea, la care au participat peste 300 de topliţeni pensionari. Alături de ei s-a aflat şi domnul inginer Stelu Platon, primarul municipiului Topliţa, care prin cuvinte calde de bun venit şi o primire frumoasă şi-a arătat respectul şi aprecierea faţă de cei care au trudit zeci de ani în diferite locuri de muncă pentru familiile lor şi comunitate. De asemenea, primarul Topliţei a închinat cu fiecare participant un pahar de vin, urându-le sănătate, viaţă lungă şi liniştită alături de cei apropiaţi şi dragi, întreţinându-se cordial cu fiecare. Pentru ca la această manifestare să aibă posibilitate de a fi prezenţi cât mai mulţi pensionari, fiecare participant a achitat numai jumătate din costul meniului stabilit, restul fiind suportat de Primărie.

A fost o distracţie pe cinste cu bunătăţi pe mese şi muzică aleasă la care „tinerii” de vârsta a treia au cântat, au depănat amintiri frumoase din anii tinereţii şi au urmărit un emoţionant program artistic. Vârsta înaintată a unora dintre cei care s-au încumetat să asalteze ringul de dans nu a fost un motiv de „amorţeală”, ci dimpotrivă, protagoniştii au arătat veleităţi de mari dansatori, de la vals, tango, twist, rock, până la învârtita şi ştraierul topliţean şi chiar de buni cântăreţi, cum a reieşit din concursurile organizate, de interpretare muzică populară şi jucat ştraier. Concursul de interpretare a fost câştigat de Iancu Antal, iar cel de jocuri de perechea Mihăilă şi Dana Pop. De asemenea, cei prezenţi au avut parte şi de o tombolă cu trei câştiguri care i-a ţinut în suspans până la aflarea câştigătorilor.

Atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul Folcloric Profesionist „Rapsodia Călimanilor” al Centrului Cultural Topliţa, un grup de instrumentişti şi soliştii Dragomir Raita, Alexandru Oltean, Carmen Antal Cujbă şi Livia Harpa, oferindu-le celor prezenţi amintiri plăcute din anii tinereţii printr-un repertoriu bine ales, adecvat evenimentului.

Momente muzicale pline de aduceri aminte au adus cu profesionalismul şi talentul lor desăvârşit, recunoscuţii şi îndrăgiţii interpreţi de muzică uşoară Alexandru Jula şi Alexandra Canareica, împreună cu Formaţia Molnar din Topliţa.

Un moment emoţionant al petrecerii l-a constituit oferirea de diplome jubiliare familiilor topliţene care şi-au aniversat sau îşi aniversează 50 de ani de căsnicie în anul 2014, dintre care amintim: Alexandru şi Lucia Braic, Iosif şi Katalin Bodor, Şandor şi Veronica Tanko, Miron şi Elvira Stoian, Valer şi Valonea Chindea, Viorel şi Laura Pui, Maricel şi Valeria Slavic. Domnul profesor Ilie Şandru, împreună cu soţia sa, Paula, au primit o diplomă pentru împlinirea a 60 de ani de căsnicie. De asemenea, a fost felicitat de către domnul primar şi Traian Antal, de pe Valea Topliţei, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 93 de ani.

Aceşti minunaţi domni şi doamne au demonstrat cât se poate de bine că vârsta nu contează atunci când ai spiritul tânăr, iar petrecerea acestora a constituit un etalon al distracţiei, un bun exemplu pentru generaţiile tinere.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.