Topliţa, aproape de a câştiga competiţia Destinaţia anului, la categoria localităţi turistice | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Timp Liber » Topliţa, aproape de a câştiga competiţia Destinaţia anului, la categoria localităţi turistice
Topliţa, aproape de a câştiga competiţia Destinaţia anului, la categoria localităţi turistice

Topliţa, aproape de a câştiga competiţia Destinaţia anului, la categoria localităţi turistice

Destinaţia anului este o competiţie realizată în parteneriat cu Alianţa pentru Turism şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. După o perioadă de nominalizări (peste 21.000 de persoane au propus 150 de locuri din ţară, din care au fost selectate 22), a urmat votul publicului şi al juriului. Localitatea aflată pe primul loc în regiunea şi categoria ei s-a calificat în Finala Naţională.

Au fost două categorii. La city break finalistele sunt Braşov, Iaşi şi Târgovişte, în timp ce la categoria localităţi turistice au ajuns în finală Topliţa, Brezoi şi Dărmăneşti.

După ce au fost stabilite aceste 6 finaliste, câte 3 pentru fiecare categorie, cunoscătoarea realizatoare şi prezentatoare de emisiuni TV Gianina Corondan a vizitat destinaţiile propuse, împreună cu o echipă completă de producţie pentru a descoperi atracţiile şi noutăţile din toate aceste locuri. În acelaşi timp, pe data de 5 mai s-a dat start votării pentru public pentru a se stabili clasamentul final.

După mai bine de două săptămâni, s-au strâns peste 50.000 de voturi.

Potrivit paginii de Internet destinatiaanului.ro, la categoria city break lupta este strânsă, cele trei oraşe (Braşov, Iaşi şi Târgovişte) fiind despărţite de mai puţin de 1.000 de voturi, un mic avans avându-l municipiul din Dâmboviţa, fosta capitală a Ţării Româneşti.

În ceea ce priveşte localităţile turistice, unde se poate vota pentru Brezoi – cu Parcul Naţional Cozia, care poate deveni un Woodstock al României plin de muzică şi bună dispoziţie – pentru Dărmăneşti – cu tradiţiile şi natura din jurul oraşului din Bacău – pentru Topliţa – cu aventura oferită – aşa cum sunt prezentate cele trei destinaţii pe pagina de Internet amintită mai sus.

În prezent, la această categorie, Topliţa are un avans de 3.000 de voturi.

Perioada de votare va continua până pe 31 mai, apoi, în luna iunie, va urma votul juriului, care contează o treime din punctajul final.

Destinaţiile cu cel mai mare scor total, câştigătoarele etapei naţionale, vor fi anunţate pe 25 iulie (City Break) şi 2 iulie (Localităţi Turistice).

Toate cele 6 destinaţii vor beneficia de emisiuni de promovare pe Prima TV pe toată durata verii 2022, precum şi de promovare în social media de limbă germană, în mass-media internaţională şi la mari târguri de turism din Europa. La final, câştigător va fi turismul românesc!

***

Destinaţia Anului, un proiect asociat Cred în România, este o competiţie de promovare a turismului intern prin popularizarea destinaţiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni Prima TV, prin implicarea directă a românilor pe destinaţiaanului.ro, şi prin colaborarea cu bloggeri şi influenceri de turism. Aflată la a doua ediţie, Destinaţia Anului ridică ştacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Alianţa Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni şi naţională) şi o dublare a intensităţii comunicării atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Liviu C.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Destinația anului Toplița

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.