Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Topirea zăpezii şi scurgerile de pe versanţi au cauzat mai multe probleme în judeţ, toate fiind cazuri izolate | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Topirea zăpezii şi scurgerile de pe versanţi au cauzat mai multe probleme în judeţ, toate fiind cazuri izolate
Topirea zăpezii şi scurgerile de pe versanţi au cauzat mai multe probleme în judeţ, toate fiind cazuri izolate

Topirea zăpezii şi scurgerile de pe versanţi au cauzat mai multe probleme în judeţ, toate fiind cazuri izolate

Şapte curţi, o anexă gospodărească şi un garaj auto au fost inundate de ape

După ce în această săptămână temperaturile au crescut semnificativ, zăpada s-a topit într-un ritm mai rapid. Asta, coroborat cu transformarea precipitaţiilor solide în ploi, a dus la scurgeri de pe versanţi şi la ieşirea din matcă a apelor, cauzând inundaţii care au afectat câteva gospodării din judeţ.

Astfel, spunea purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul” Harghita, lt. Alina-Maria Ciobotariu, astăzi a ieşit din matcă pârâul Şuta, iar colectorul de acolo nu mai făcea faţă, fiind afectate 4 curţi. La faţa locului au fost trimise două echipaje formate din 6 subofiţeri, şeful centrului de operaţiuni, două motopompe şi un autocamion. De asemenea, şi reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apei au fost la Jigodin, monitorizând situaţia.

Lt. Alina-Maria Ciobotariu spunea că tot în cursul zilei de azi au mai fost semnalate câteva cazuri de inundaţii, dar toate fiind izolate. Este vorba de Topliţa, unde a fost afectată o anexă gospodărească, Lăzarea, unde au fost inundate două curţi, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc – o curte şi Leliceni, unde a fost afectat un garaj aflat la subsolul unei case. (LIVIU C.)

∗∗∗

Situația din județ este monitorizată în continuare atât de lucrătorii ISU, cât și de reprezentanții SGA.

(LIVIU C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.