Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tirolienele de la Harghita-Băi şi Praid au toate avizele necesare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » Tirolienele de la Harghita-Băi şi Praid au toate avizele necesare
Tirolienele de la Harghita-Băi şi Praid au toate avizele necesare
????????????????????????????????????

Tirolienele de la Harghita-Băi şi Praid au toate avizele necesare

La începutul acestei luni, o ştire apărută în presa naţională afirma că o singură tiroliană din cele 900 din ţară are toate avizele necesare

La începutul acestei luni, o ştire la Radio România Actualităţi spunea că „din 900 de tiroliene, câte există în parcurile de aventuri din România, doar una singură este autorizată de Autoritatea de supraveghere şi verificare tehnică a instalaţiilor, ISCIR”. Conform acesteia, instalaţiile din parcurile de aventură trebuie să conţină un certificat de conformitate şi să fie autorizate de ISCIR, adică instituţia care stabileşte dacă aceste echipamente de distracţie din parcuri îndeplinesc normele de siguranţă. Iar în momentul prezentării informaţiei, singura tiroliană din ţară care ar fi fost autorizată de ISCIR se afla în Sectorul 4 al Capitalei.

Ne-am interesat şi noi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) care este situaţia în judeţul Harghita.

Astfel, în răspunsul primit se precizează faptul că instituţia a verificat tiroliana de la Harghita-Băi, din Parcul de Aventuri Balu Park, iar instalaţia „deţine toate autorizaţiile necesare atât pentru echipamente, cât şi pentru frânghii”. De asemenea, se mai preciza faptul că în momentul efectuării controlului, administratorii parcului de aventuri aveau toate autorizaţiile ISCIR.

O altă tiroliană verificată de către inspectorii harghiteni a fost cea din Salina de la Praid, CJPC precizând că nici în cazul acesteia nu au fost constatate abateri de la legislaţia în vigoare în domeniul protecţiei consumatorilor.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.