A nins la altitudine și a plouat în rest; două localități au rămas fără curent electric | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Societate » A nins la altitudine și a plouat în rest; două localități au rămas fără curent electric
A nins la altitudine și a plouat în rest; două localități au rămas fără curent electric

A nins la altitudine și a plouat în rest; două localități au rămas fără curent electric

A nins, astă-noapte, în zona montană înaltă și vântul a suflat cu putere. Pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, s-a depus un stat de zăpadă consistent, de până la 10 centimetri în vecinătatea vârfului și drumarii au scos pe șosea utilajele de deszăpezire cu lamă. De asemenea, au împrăștiat, până în zori, aproximativ 8 tone de material antiderapant. A nins și la vârful Creanga, fără ca zăpada grea să se depună pe carosabilul DN 15, albind doar împrejurimile. Meteorologii atenționează că în cursul zilei va mai ninge în zona montană.

„Azi vor continua să cadă precipitații mixte în zonele mai joase, predominant sub formă de ninsoare la peste 1.600 de metri. În zonele înalte ne așteptăm la un strat de aproximativ 10 centimetri de zăpadă, dar va fi viscolită, fiind posibil ca în anumite zone să avem, diseară, 20 de centimetri sau deloc, fiindcă o împrăștie. Vântul va continua să sufle cu putere astăzi, dar și în cursul zilei de mâine, intensificându-se până la 70-80, chiar și 90 de km/h pe creste, la rafală. În zonele joase va sufla cu circa 55-65 de km/h”, a declarat meteorologul Cristian Grecu de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu.

Tot în cursul nopții, satele Capu Corbului, aparținând comunei Corbu, și Atia, ce ține de comuna Corund, au rămas fără energie electrică din cauza ploii și a vântului, care au avariat două rețele de medie tensiune și două posturi de transformare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita , Alina Ciobotariu, a declarat că 160 de consumatori din cele două localități nu aveau curent electric. Echipe de la Electrica sunt pe teren și remediază defecțiunile provocate de vremea rea.

Daniela MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.