Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tinerii liberali din regiunea Centru, preocupaţi de viitorul european al României | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Politic » Tinerii liberali din regiunea Centru, preocupaţi de viitorul european al României
Tinerii liberali din regiunea Centru, preocupaţi de viitorul european al României

Tinerii liberali din regiunea Centru, preocupaţi de viitorul european al României

În perioada 17-18 aprilie a avut loc, la Izvoru Mureşului, Şedinţa filialelor judeţene din Regiunea Centru a Tineretului Naţional Liberal, un eveniment care s-a bucurat de succes, potrivit organizatorilor şi participanţilor

Şedinţa Regională Centru a Tineretului Naţional Liberal, organizată în premieră în Harghita, a fost onorată cu prezenţa de preşedinta organizaţiei de tineret a PNL şi consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Mara Mareş, de preşedintele interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea şi de reprezentanţii organizaţiilor de tineret din judeţele aparţinând Regiunii de Dezvoltare Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Gazdele, reprezentate de preşedintele Tineretului Național Liberal harghitean, Teodor Dobrean, subprefectul liberal al judeţului Harghita Marius Ţepeluş şi de preşedintele PNL Harghita Sebastian Buzilă le-au urat bun-venit oaspeţilor şi au declarat deschise lucrările conferinţei.

Principalele tematici abordate au vizat, între altele, organizarea de programe de formare şi perfecţionare profesională a tinerilor liberali implicaţi activ în comunitate, care astăzi fac parte din actul administrativ atât la nivel local, judeţean, cât şi central, sesiuni la care vor fi invitaţi primari ai municipiilor dezvoltate, ca exemple de urmat. S-a discutat despre digitalizarea din administraţia publică centrală şi locală, despre identificarea domeniilor în care comunităţile locale au nevoie de investiţii, au fost prezentate oportunităţile de accesare a fondurilor europene şi programele ce vor fi lansate în următoarea perioadă. Între acestea, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) propus de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin care pot fi finanţate şi proiectele depuse de autorităţile locale în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Şi nu în ultimul rând, au fost aduse în atenţia participanţilor direcţiile în care pot fi folosiţi banii din PNRR.

Prezentările şi dezbaterile au continuat pe teme precum campania Tineretului Naţional Liberal (TNL) de atragere a tinerilor cu potenţial şi implicaţi în societate, pentru a pregăti viitoarele generaţii de politicieni, strategia pentru organizarea de activităţi şi evenimente de pregătire şi educare a tinerilor post-pandemie, la final fiind realizată o radiografie a aleşilor locali membri ai Tineretului Liberal: nu mai puţin de 1.166 de tineri liberali au fost propulsaţi, în urma alegerilor locale de anul trecut, în poziţii de primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, un rezultat fără precedent până în prezent, susţine conducerea PNL.

„Sunt deosebit de bucuros, este pentru prima dată când are loc un eveniment naţional al TNL în judeţul Harghita şi sper din suflet să urmeze şi altele. Acest lucru mă determină să remarc faptul că tinerii liberali din judeţul Harghita, deşi nu atât de numeroşi precum cei din alte judeţe, se bucură de apreciere din partea conducerii centrale, pentru munca şi efortul depus în comunitate, cât şi în administraţia publică locală şi judeţeană”, a declarat preşedintele Tineretului Naţional Liberal Harghita (TNL), consilierul judeţean Teodor Dobrean.

Preşedintele organizaţiei naţionale a TNL, Mara Mareş, i-a felicitat pe membrii organizaţiei judeţene de tineret a PNL Harghita pentru rezultatele bune obţinute la ultimele alegeri locale, dintre care doi au ajuns consilieri judeţeni în forul decizional harghitean, doi sunt viceprimari în comunele Bilbor şi Subcetate, iar patru sunt consilieri locali, toţi cu vârste sub 35 de ani, dorindu-le „mult succes în activităţile întreprinse în slujba cetăţeanului”.

Un punct „deosebit de important”, tratat în cadrul Şedinţei filialelor judeţene din Regiunea Centru a Tineretului Naţional Liberal, a fost prezentarea situaţiei Complexului Sportiv Naţional Izvoru Mureşului. Cu acest prilej s-a constatat nevoia „acută” de susţinere din partea Guvernului României şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, pentru realizarea de investiţii în scopul reabilitării bazei sportive şi construirii cât mai urgent a unei săli de sport.

„Complexul Sportiv Naţional Izvoru Mureşului este în opinia mea un obiectiv strategic, care trebuie să beneficieze de o atenţie sporită din partea Statului. Este locul în care s-au pregătit şi se pregătesc generaţii de sportivi de performanţă ai României, care ne fac mare cinste prin rezultatele lor, urcând pe cele mai înalte trepte ale podiumului în competiţii naţionale şi internaţionale. De asemenea este locul de suflet în care an de an se regăsesc, vorbind în acelaşi grai, români de pretutindeni, din ţară şi de peste hotare şi iau parte la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului”, a menţionat liderul tinerilor liberali harghiteni.

Din multitudinea domeniilor abordate în cadru discuţiilor, nu putea să lipsească tocmai criza din coaliţia de guvernare, generată de conflictul izbucnit în urma demiterii ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce Alianţa USR-PLUS a anunţat că premierul Florin Cîţu nu se mai bucură de susţinerea ei.

Daniela MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.