Terenuri de joacă pentru copii în zonele de la marginea municipiului Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 18 mai 2022
Home » Societate » Terenuri de joacă pentru copii în zonele de la marginea municipiului Miercurea Ciuc
Terenuri de joacă pentru copii în zonele de la marginea municipiului Miercurea Ciuc

Terenuri de joacă pentru copii în zonele de la marginea municipiului Miercurea Ciuc

Autorităţile locale din Miercurea Ciuc au luat măsuri pentru amenajarea a trei terenuri de joacă pentru copii în diferite zone periurbane, în condiţiile în care se consideră că fiecare parte a oraşului este importantă. Terenurile de joacă au fost amenajate cu resurse din bugetul local, în ultimele săptămâni, pe suprafeţe aflate în proprietatea bisericii catolice. Primăria Miercurea Ciuc a precizat, printr-un comunicat, că edilii municipiului s-au angajat, în programul lor electoral, să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii prin crearea unor spaţii comunitare şi în zonele suburbane, iar ca un prim-pas au fost create locuri de joacă în cooperare cu biserica din Jigodin, Cioboteni şi Ciba.

Consiliul Local Miercurea Ciuc adoptase în luna noiembrie o hotărâre privind cooperarea cu cele trei parohii romano-catolice, care prevede luarea în folosinţă gratuită a unor suprafeţe de câte 50 de metri pătraţi de la parohiile respective în scopul dotării terenurilor cu elementele necesare, pe o perioadă de 10 ani. Terenurile pentru copii sunt dotate cu leagăn dublu, cu tobogan, complex de joacă mini tip turn, balansoar şi nisipar, costul amenajării fiecăruia dintre locurile de joacă fiind de 25.000 de lei. Primăria Miercurea Ciuc a mai informat că amenajarea unor astfel de locuri de joacă va continua şi anul viitor, în colaborare cu parohiile, în Szécseny şi Jigodin-Băi, iar pe terenul propriu al municipalităţii în strada Vânătorilor. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.