Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Terasele localurilor din Miercurea Ciuc rămân deschise, inclusiv ale barurilor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Terasele localurilor din Miercurea Ciuc rămân deschise, inclusiv ale barurilor
Terasele localurilor din Miercurea Ciuc rămân deschise, inclusiv ale barurilor

Terasele localurilor din Miercurea Ciuc rămân deschise, inclusiv ale barurilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita a decis ieri ca în municipiul Miercurea Ciuc și încă 12 localităţi din judeţ – unde incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este, în ultimele 14 zile, mai mare de 1,5/1.000 de locuitori – vor fi închise barurile, discotecile şi cluburile.

Primarul în funcție al municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat, într-o conferință de presă, că astăzi s-a întrunit comitetul local pentru situații de urgență pentru „a interpreta corect” hotărârea CJSU Harghita, astfel că s-a consimțit ca, în baza deciziei respective, să rămână deschise terasele localurilor din localitate, inclusiv ale barurilor.

„Noi am înțeles, pe de o parte fiind cazurile din ce în ce mai numeroase, că trebuie să se ia anumite măsuri și luăm act și sprijinim aceste măsuri. Salutăm și faptul că, dincolo de textul în sine, intenția comitetului județean pentru situații de urgență a fost de a face pași și a institui măsuri pentru scăderea riscului de transmitere a coronavirusului, în același timp având grijă să pericliteze cât mai puțin activitatea economică. Tocmai în acest spirit, trebuie să precizăm că am căzut de acord în Comitetul Local pentru Situații de Urgență că restricția operează pentru incintele închise. Important de spus acest lucru. Operează numai pentru baruri, cluburi, discoteci, cu precădere la ultimele dintre acestea și la activitățile din incinte închise. Deci, în continuare terasele, atât la cafenele, cât și alte locații de alimentație publică, indiferent că ele sunt denumite fast-food, cafenea-bar, bar, cafenea-cofetărie, bar de zi, bar de noapte etc. (…) o să rămână, pe baza acestei hotărâri (n.n. – a CJSU Harghita), deschise. Inclusiv colegii noștri de la Jandarmerie și de la Poliția Română o să acționeze în acest spirit. (…) În mod clar o să intervină și o să sancționeze, dacă e cazul, dacă constată că sunt activități și în incinte închise în cazul acestor operatori din domeniul alimentației publică”, a declarat Ráduly Róbert Kálmán.

Conform autorizațiilor de funcționare, în municipiul Miercurea Ciuc sunt 46 de baruri și 52 de restaurante. 

Conform hotărârii CJSU Harghita nr. 26/08.10.2020, localităţile în care sunt închise barurile, discotecile şi cluburile, în perioada 9-23 octombrie, sunt: Brădeşti, Cârţa, Ciumani, Dăneşti, Gălăuţaş, Mădăraş, Miercurea Ciuc, Mihăileni, Păuleni Ciuc, Racu, Sânmartin, Siculeni şi Vlăhiţa. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.