„Ţepuiţi” cu 20.000 de lei prin metoda „colecţionar german, cumpăr maşină de cusut mărci germane vechi…” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » „Ţepuiţi” cu 20.000 de lei prin metoda „colecţionar german, cumpăr maşină de cusut mărci germane vechi…”
„Ţepuiţi” cu 20.000 de lei prin metoda „colecţionar german, cumpăr maşină de cusut mărci germane vechi…”

„Ţepuiţi” cu 20.000 de lei prin metoda „colecţionar german, cumpăr maşină de cusut mărci germane vechi…”

O familie din judeţul Neamţ a fost păgubită cu suma de 20.000 lei de un anumit „János” din municipiul Topliţa, prin metoda „colecţionarului german” care oferă până la 70.000 de euro pentru maşini de cusut vechi.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, fapta a fost sesizată Poliţiei municipiului Topliţa, marţi, de un bărbat de 59 de ani din Roman, judeţul Neamţ, care a reclamat că familia sa a fost înşelată de persoane necunoscute vinerea trecută.

Conform sursei citate, pe 3 mai, în urma unui anunţ lipit pe un stâlp din faţa casei, pe care scria „colecţionar german, cumpăr maşină de cusut mărci germane vechi şi picturi, ofer 63.000-70.000 euro, plata pe loc, telefon…”, mama reclamantului, în vârstă de 81 de ani, care deţine o maşină de cusut, a contactat numărul de telefon din anunţ. „La telefon a răspuns o femeie ce s-a recomandat a fi «doamna Müller», care a întrebat-o pe bătrânică dacă are act de provenienţă şi, întrucât nu avea, a fost pusă în legătură cu un anume Alex, care i-ar fi zis că a făcut rost de un astfel de act de la o altă persoană, respectiv János din municipiul Topliţa, telefon…”, potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita.

După ce mama a luat legătura cu „János”, fiul ei s-a deplasat vinerea trecută în municipiul Topliţa, unde s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, de aproximativ 40 de ani, înalt, solid, brunet, căruia i-a dat aproximativ 20.000 de lei pentru un act de conformitate a maşinii de cusut.

După aceea, persoanele în cauză nu au mai putut fi contactate, membrii familiei dându-şi seama că au fost păcăliţi.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii atrag atenţia, din nou, asupra diversităţii metodelor utilizate de infractori pentru inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă. „Reiterăm mesajul zicalei «paza bună fereşte primejdia rea», în sensul căreia arătându-ne sceptici, neîncrezători faţă de atractivele oferte ale unor venituri sau câştiguri foarte mari, neaşteptate, putem fi scutiţi de păgubiri mai mari sau mai mici, care este de aşteptat să se ni se întâmple, dacă nu verificăm atent sursa, veridicitatea şi legalitatea acestor oferte”, atenţionează Biroul de presă al IPJ Harghita. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.