Tarja Turunen va cânta la Sfântu Gheorghe, de zilele municipiului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Tarja Turunen va cânta la Sfântu Gheorghe, de zilele municipiului
Tarja Turunen va cânta la Sfântu Gheorghe, de zilele municipiului

Tarja Turunen va cânta la Sfântu Gheorghe, de zilele municipiului

Organizatorii vor pune la dispoziţia artistei şi a staff-ului ei 13 camere

Ştirea începutului de an privind evenimentele culturale şi muzicale din zonă este concertul pe care Tarja Turunen îl va susţine la Sfântu Gheorghe cu ocazia zilelor municipiului. Iniţial, pe Internet, ştirea a fost percepută ca o glumă, apoi cu umor din partea fanilor muzicii rock.

Tarja Turunen a devenit cunoscută după ce în perioada 1996-2005 a făcut parte din formaţia Nightwish. De altfel, foarte mulţi fani din întreaga lume au pus un semn de egalitate între vocea inconfundabilă a Tarjei şi trupa finlandeză, mulţi ani după plecarea sopranei formaţia având de suferit din acest punct de vedere. Nightwish, împreună cu Tarja, a scos 5 albume de studio, Wishmaster şi Over the Hills and Far Away fiind printre cele mai populare din acea vreme.

Apoi, după despărţirea de formaţia finlandeză, Tarja a început o carieră solo, printr-o serie de concerte susţinute, în a doua parte a anului 2005, în Finlanda, Germania, Spania şi România. În 2006 avea să scoată primul ei album de studio – Henkäys Ikuisuudesta – care a înregistrat vânzări de peste 50.000 de exemplare. În 2007 a apărut al doilea album – My Winter Storm – unul care conţine melodii metal simfonic şi clasice. Al treilea material discografic avea să apară în 2010, sub numele de What Lies Beneath, discul fiind foarte apreciat în Europa şi America de Sud. În 2013 a urmat un al patrulea album (Never Enough), iar în toamnă a înregistrat alături de olandezii de la Within Temptation melodia Paradise (What About Us?).

Ultima apariţie a Tarjei Turunen pe o scenă din România a fost în vara anului 2017, atunci când a cântat, alături de formaţia ei, în cadrul Festivalului ARTmania.

Câteva detalii despre vizita Tarjei în judeţul Covasna

Pentru concertul de la Sfântu Gheorghe, pe lângă onorariu, artista a avut şi câteva solicitări.

Fundaţia Jókaine – Laborfalvi Róza, organizatoarea concertului, preciza că pentru Tarja, formaţia şi staff-ul ei vor fi rezervate 13 camere single.

Tarja Turunen va fi păzită tot timpul cât va sta în Sfântu Gheorghe, solicitând, în acest sens, pază atât înainte, cât şi după concert.

În ceea ce priveşte meniul, artista a solicitat şi 4 meniuri vegetariene.

Tarja Turunen va cânta de Zilele Municipiului Sfântu Gheorghe pe 5 mai.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.