Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Învățământ » Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc
Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc

Târgul de Crăciun de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc

Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc a găzduit, ieri, Târgul de Crăciun cu produse realizate de preşcolarii şi elevii unităţii de învăţământ. După amiaza, timp de câteva ore, la cele trei etaje ale şcolii, pe holuri, erau amenajate frumos standurile fiecărei clase, la care erau expuse globuri, ornamente şi tot ce înseamnă obiecte de Crăciun, realizate de copii, de unde părinţi, bunici, mătuşi, unchi şi cunoştinţe ale acestora puteau alege să cumpere ce doreau. La începutul târgului, fiecare clasă i-a aşteptat pe vizitatori cu un scurt spectacol de colinde.

Târgul a fost organizat de Asociaţia unităţii de învăţământ, „PROEDUCAŢIE REBREANU”. „Am organizat un târg prin care copiii noştri, din toate clasele, începând de la grădiniţă şi până la cea mai mare clasă, şi-au făcut obiecte, aranjamente, turtă dulce, să le putem vinde şi prin asociaţie să ne mai facem un bine nouă, şcolii. Toţii copiii au muncit o săptămână sau două după puterile lor şi acum le vindem”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei „PROEDUCAŢIA REBREANU”, Bereczki-Bîrsan Adriana, care a precizat că donaţiile vor fi folosite pentru a se derula proiecte benefice şcolii.

„Nu ne-am dorit altceva decât să aducem un strop de fericire atât în inimile copiilor, cât şi în familiile lor, pentru că acestea sunt momentele în care simţim că suntem împreună, facem lucruri împreună şi ne bucurăm enorm”, a spus, la rândul ei, directoarea adjunctă a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc, prof. Liliana Mihalache.

Pe holurile şcolii ne-am întâlnit şi cu prof. Elena Mîndru, inspector şcolar, care a apreciat că activitatea de ieri este „o iniţiativă lăudabilă”. „Acum, în preajma sărbătorilor, când noi întâmpinăm Crăciunul cu bucurie, această iniţiativă a Asociaţiei de la Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu este una deosebită, una care aduce bucurie pe feţele tuturor, ale copiilor în primul rând, mulţumiţi şi cu satisfacţia de a fi făcut lucruri minunate, ale părinţilor că sunt alături de copiii lor şi de şcoală, ale cadrelor didactice pentru că simt faptul că părinţii sunt alături de copiii lor şi de iniţiativele lor”, a arătat şi prof. Elena Mîndru.

De asemenea, inspectorul şcolar a precizat că activităţile extraşcolare sunt menite să contribuie la dezvoltarea copiilor, a personalităţii lor, a competenţelor care vin în sprijinul lor mai târziu, când vor fi adulţi.

La Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc atmosfera sărbătorilor de iarnă se va menţine şi săptămâna viitoare, când elevii fiecărei clase au pregătit pentru părinţi prezentări ale obiceiurile de iarnă specific româneşti – Capra, Ursul, uratul. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.