Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tânărul înecat în lacul de la Zetea a fost găsit la 10 metri adâncime | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Tânărul înecat în lacul de la Zetea a fost găsit la 10 metri adâncime
Tânărul înecat în lacul de la Zetea a fost găsit la 10 metri adâncime

Tânărul înecat în lacul de la Zetea a fost găsit la 10 metri adâncime

  • Scafandrii au stat în apă aproape o oră și jumătate

Şeful Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Fekete Örs, spunea că intervenția care a avut loc pentru găsirea și scoaterea tânărului din apa lacului de la Zetea a fost una foarte grea. Pe lângă echipajele inspectoratului pentru situații de urgență, la aceasta au mai participat trei scafandri și aproape 10 salvatori montani, dintre care doi scafandri au stat sub apă aproape o oră și jumătate. În cele din urmă, corpul tânărului a fost găsit la aproape 10 metri adâncime.

Întrebat dacă și-a putut da seama în ce condiții a survenit moartea tânărului, Fekete Örs era de părere că a fost vorba de un infarct survenit în urma diferenței mari între temperatura aerului (astăzi fiind o zi foarte caldă) și cea a apei (care era foarte-foarte rece).

***

În această după-amiază, un tânăr de 21 de ani a murit înecat în lacul de acumulare de la Zetea.

Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, spunea că băiatul, din comuna Feliceni, se afla cu mai mulți tineri în zona de agrement al lacului Zetea, a intrat în apă, iar la un moment s-a dus la fund și nu a mai ieșit, moment în care cunoscuții cu care era i-au anunțat dispariția.

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, preciza că la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu un autocamion cu barcă pneumatică cu motor, un echipaj SMURD, fiind alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zetea. De asemenea, a fost sesizat și Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo pentru a trimite echipajul de scafandri.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.