Tânăr de 25 de ani atacat de urs la Eliseni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Tânăr de 25 de ani atacat de urs la Eliseni
Tânăr de 25 de ani atacat de urs la Eliseni

Tânăr de 25 de ani atacat de urs la Eliseni

Primul atac de urs în 2018

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din satul Eliseni (comuna Secuieni), a fost atacat marţi de un urs. Cu multiple răni mușcate la nivelul gleznei și coapsei, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc și internat la Secția de Chirurgie.

Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita precizează, într-un comunicat, că tânărul a fost atacat de urs la o distanță de aproximativ 300 de metri de localitate, în timp ce aduna nuiele de alun. Bărbatul a povestit că animalul l-a atacat pe neașteptate și a că scăpat cu viață datorită unui localnic care trecea prin zonă și a alungat ursul.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc cu mai multe răni mușcate la un picior și internată la Secția de Chirurgie, pentru îngrijiri și tratament.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a lansat un nou apel către locuitorii județului și autoritățile locale, să raporteze atacurile animalelor sălbatice și să transmită informații referitoare la rănile provocate victimelor, respectiv la pagubele produse în gospodării. Totodată, a solicitat asociațiilor de vânătoare să ceară ordin de derogare pentru înlăturarea exemplarelor „extrem de periculoase”, care atacă în apropierea localităților.

Atacul de urs înregistrat marți în imediata vecinătate a satului Eliseni este primul din acest an.

Anul trecut, 17 persoane din Harghita au ajuns la spital, după ce au fost atacate și vătămate de urși. De asemenea, sălbăticiunile au omorât zeci de animale domestice și au provocat pagube însemnate în culturile agricole, stupinele și gospodăriile oamenilor.

DANIELA MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.