Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sute de copii l-au aşteptat pe Moş Nicolae | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Sute de copii l-au aşteptat pe Moş Nicolae
Sute de copii l-au aşteptat pe Moş Nicolae

Sute de copii l-au aşteptat pe Moş Nicolae

Sute de copii l-au aşteptat vineri seara pe Moş Nicolae în centrul municipiilor Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni, unde autorităţile au organizat serbări dedicate celor mici.

La Miercurea-Ciuc, interesul pentru sosirea lui Moş Nicolae a fost foarte mare, Piaţa Majláth Gusztáv Károly devenind neîncăpătoare pentru numărul mare de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, care au venit, plini de emoţie, să-l vadă pe Moş.

Moş Nicolae şi cei doi spiriduşi care l-au ajutat le-a adus copiilor dulciuri şi i-a îndemnat să fie cuminţi şi să-şi asculte părinţii. Pentru a-i demonstra Moşului că sunt cuminţi, copiii au cântat şi au dansat. De asemenea, în cadrul manifestării a avut loc şi un spectacol cu cântece de iarnă, susţinut de formaţia Szin Trio.

Pentru al patrulea an consecutiv, rolul lui Moş Nicolae a fost jucat de actorul Keresztes Szabolcs, de la Teatrul Csíki Játekszín din Miercurea-Ciuc, iar cei doi spiriduşi au fost doi colegi de scenă ai Moşului.

Moş Nicolae a venit şi în centrul oraşului Gheorgheni, unde a fost aşteptat de sute de copii. Moşul a apărut la balconul Primăriei şi le-a spus copiilor o poveste, după care cei mici au putut urmări un joc de lumini proiectat pe clădirea municipalităţii. De asemenea, în centrul oraşului a avut loc şi un concert cu muzică de Crăciun, iar doritorii au putut cumpăra vată de zahăr, turtă dulce, kurtoskalács sau ceai fierbinte.

Manifestarea de la Gheorgheni a fost organizată de Primăria oraşului şi face parte din programul „Zilelor Sfântul Nicolae”, sfântul sărbătorit în data de 6 decembrie fiind patronul spiritual al municipiului. (Lia Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.